"Lielvārde/Fat Pipe" sagādā pirmo zaudējumu "Rubenei"

07.10.2017

lielvarde_dunins.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem pirmais tikai tuvojas pusei, bet vairs nav palicis nevienas komandas, kas nebūtu izjutusi zaudējuma rūgto garšu. Pēdējā bija Kocēnu "Rubene", kuru šovakar savā laukumā ar 11:4 sakāva "Lielvārde/Fat Pipe". 6 (3+3) punktus uzvarētāju labā guva Toms Akmeņlauks.

 

Vicečempione "Lielvārde/Fat Pipe" sezonu bija sākusi ar zaudējumu čempionei "Betsafe/Ulbroka", bet pēc tam izcīnīja trīs uzvaras pēc kārtas. Savukārt Kocēnu "Rubene" pirms viesošanās Lielvārdē bija vienīgā komanda ELVI florbola līga vīriešiem, kas jaunajā sezonā bija ieguvusi visus iespējamos punktus - trīs uzvaras trijās spēlēs. Rezultātu Lielvārdes novada sporta centrā jau 4. minūtē atklāja mājinieks Uldis Dūniņš, kuram tas bija pirmais gols Virslīgā - 1:0. Tiesa, jau 7. minūtē viesi Reiņa Mirkša personā realizēja savu skaitlisko pārsvaru - 1:1. Turpinājumā divus vārtus pēc kārtas guva lielvārdieši (3:1), piespiežot viesus veikt vārtsargu maiņu - Āra Aldiņa vietā laukuma devās Roberts Trepšs. Jau pirmais laukuma saimnieku metiens, ko izpildīja Lielvārdes komandas uzbrukuma līderis Toms Akmeņlauks, izrādījās netverams Trepšam - 4:1. Drīz pēc tam "Rubene" atguvās un guva divus vārtus pēc kārtas (3:4), bet spēles gaitu ievērojami ietekmēja noraidījums uz piecām minūtēm un spēles sods 3, ko par skaļi paziņotu vēlmi atriebties pēc sadursmes ar Akmeņlauku saņēma Reinis Mirkšs. Līdz pirmajam pārtraukumam laukuma saimnieki savu skaitlisko pārsvaru vēl nerealizēja, bet starpbrīdi par pretenziju izteikšanu noraidījumu uz 12 minūtēm saņēma pats pieredzējušākais kocēnietis Ivars Jēkabsons. Jau otrās trešdaļas sākumā savu skaitlisko vairākumu izmantoja "Lielvārde/Fat Pipe", izvirzoties vadībā ar 6:3, pēc tam arī ar 7:3. Mača vidū problēmas ar noraidījumiem bija laukuma saimniekiem, taču viesi tās savā labā neizmantoja. Pēdējā perioda pirmajā pusē mājinieki pēc kārtas guva vēl četrus vārtus, uz ko "Rubene" atbildēja ar tikai vienu golu. "Lielvārde/Fat Pipe" varēja svinēt jau ceturto uzvaru pēc kārtas - 11:4, kas Kocēnu "Rubenei" bija pirmais zaudējums šajā turnīrā.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kuram darba šajā mačā netrūka - atvairīti 39 pretinieku metieni. Rezultatīvākais viņa komandā ar 6 (3+3) punktiem bija Toms Akmeņlauks, 4 (2+2) punkti Nikam Blumfeldam, vienības kapteinis Atis Blinds sakrāja 3 (2+1) punktus, bet 3 (1+2) punkti Rūda Žukeļa kontā. Par labāko starp kocēniešiem tika atzīts Matīss Celms, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu, 2 (1+1) punkti Mārtiņa Zelča kontā.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Rubene" 11:4 (4:3, 3:0, 4:1)

Metienu attiecība:

34:43 (13:14, 11:19, 10:10)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" - Toms Akmeņlauks 6 (3+3), Niks Blumfelds 4 (2+2), Atis Blinds 3 (2+1), Rūdis Žukelis 3 (1+2), Sandris Virsnītis 2 (0+2), Valters Cīrulis 1 (1+0), Uldis Dūniņš 1 (1+0), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Rainers Miķelsons 1 (0+1).

"Rubene" - Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Ingars Matisons 2 (0+2), Reinis Mirkšs 1 (1+0), Dāvis Zēmelis 1 (1+0), Matīss Celms 1 (1+0), Atis Stepāns 1 (0+1).


JUGLASCIEMS