Favorītu divkaujā "Lielvārde/FatPipe" sagrauj "Lekringu"

30.10.2016

lielvarde_jonikans.jpg

Negaidīti pārliecinošu uzvaru ELVI florbola līgā vīriešiem izcīnīja čempione "Lielvārde/FatPipe", kas savā laukumā ar 9:1 sagrāva titulēto Cēsu "Lekringu". Lielvārdiešu vārtsargs Jānis Salcevičs veiksmīgi tika galā ar 24 pretinieku metieniem.

 

Lai arī nedz "Lielvārde/FatPipe", nedz arī Cēsu "Lekrings" vismaz šobrīd neatrodas turnīra tabulas pirmajā vietā, ir skaidrs, ka visiem konkurentiem tieši ar šīm komandām jārēķinās kā ar vienām no galvenajām pretendentēm uz nākamo čempionu titulu. Šovakar abi florbola smagsvari mērojās spēkiem lielvārdiešu laukumā. Lai arī iniciatīva lielākā mērā piederēja Lielvārdes komandai, rezultātu atklāja viesi - 5.minūtē cēsnieks Andris Malkavs ar tālu bet ļoti precīzu metienu pārspēja "Lielvārdes/FatPipe" vārtsargu Jāni Salceviču - 1:0. Diez vai tobrīd kādam no 350 klātienē esošajiem līdzjutējiem varēja ienākt prātā, ka tie bija "Lekringa" goda vārti šajā cīņā. Tomēr tieši tā arī notika... Pirmajā trešdaļā laukuma saimnieki Ralfa Jonikāna personā spēja tikai panākt izlīdzinājumu - 1:1, toties otrajā periodā guva vēl sešus bezatbildes vārtus, praktiski izšķirot spēles likteni - 7:1. Pēdējā trešdaļā "Lielvārde/FatPipe" iemeta cēsniekiem vēl divus golus, bet savus vārtus joprojām nosargāja neskartus. Lielvārdieši svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 9:1, tā viņiem bija jau piektā uzvara pēc kārtas.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 24 no 25 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim piespēlēm bija Mikus Valpēters, pa diviem goliem iemeta Toms Akmeņlauks un Gints Klēģers, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Artūrs Skadiņš, Sandis Mihailovskis un Kristers Puķītis. Labākā spēlētāja gods Cēsu komandā tika Artim Jansonam, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. "Lielvārde/FatPipe" pēc šīs uzvaras ar 18 punktiem pakāpās uz turnīra tabulas otro pozīciju. Arī "Lekringam" šobrīd ir 18 punktu, bet tabulā - trešā vieta.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/FatPipe" - "Lekrings" 9:1 (1:1, 6:0, 2:0)

Metienu attiecība:
28:25 (12:8, 9:7, 7:10)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" - Mikus Valpēters 3 (0+3), Toms Akmeņlauks 2(2+0), Gints Klēģers 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Sandis Mihailovskis 2 (1+1), Kristers Puķītis 2 (1+1), Ralfs Jonikāns 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Antons Žuks 1 (0+1), Ervīns Torsters 1 (0+1).
"Lekrings" - Andris Malkavs 1 (1+0), Dāvis Vilders 1 (0+1).

JUGLASCIEMS