Par 2.līgas zeltu - "Leģions/Grobiņas nov." pret "Roja-Rauda Print"

04.04.2016

roja_rauda.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē noskaidrojās, ka par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 2.līgas čempionu kausu cīnīsies divas Kurzemes komandas - "Leģions/Grobiņas novads" un FK "Roja-Rauda Print", bet bronzu savā starpā dalīs FK "Valka" un "FK Rīga-2". Spēles par medaļām norisināsies 10.aprīlī Lielvārdes novada sporta centrā.

 

Vīriešu 2.līgas vienā pusfinālā pārī spēkiem mērojās FK "Valka" un "Leģions/Grobiņas novads". Valcēnieši, lai arī regulārajā turnīrā pārliecinoši uzvarēja Vidzemes grupā, pusfināla sērijā līdz divām uzvarām atzina Centra grupas vicelīderes "Leģiona/Grobiņas novada pārākumu". Grobiņā notikušajā mačā uzvarētāji tika noskaidroti tika pagarinājumā - laukuma saimnieki svinēja uzvaru ar 6:5, bet izšķirošos vārtus iemeta Uldis Petrovičs, kuram tas bija jau otrais gols šajā mačā. Rezultatīvāks par viņu bija tikai Toms Ēvalds, kura kontā 3 (2+1) punkti. Valkas komanda 3 (1+2) punktus savāca Linards Ščegoļevs. Sērijas otrais mačs notika Valkā, arī tajā pārāki izrādījās kurzemnieki - 9:7. 4 (3+1) punktus uzvarētāju labā guva Rūdolfs Valdmanis, pa 3 (2+1) punktiem - Toms Ēvalds un Aivars Dēvics, bet par labāko spēlētāju tika atzīts divu rezultatīvu piespēļu autors Jānis Zukulis. Labākā spēlētāja balvu FK "Valka" rindās saņēma Jānis Tolmanis, kurš izcēlās ar vienu golu, bet rezultatīvākie bija Artis Kazaks un Linards Ščegoļevs - pa 4 (2+2) punktiem katram. Sērijas rezultāts - 2:0 "Leģiona/Grobiņas novada labā".

 

Arī otrā pusfināla sērijā uzvarētāju noskaidrošanai pietika ar divām spēlēm. "FK Rīga-2" savā mājas spēlē pret FK "Roja-Rauda Print", kas notika Lielvārdē, atklāja rezultātu (1:0), bet zaudēja ar 2:9. Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Andri Eglīti, kurš atvairīja 19 no 21 pretinieku metiena. Rezultatīvākais viņa komandā bija Mikus Freibergs ar četriem goliem, Roberta Fārenhorsta kontā četras piespēles. Labākā spēlētāja balvu rīdzinieku sastāvā saņēma Kristers Kampāns, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Otrajā mačā, kas notika Rojā, mājinieki uzvarēja ar 6:4. Par labāko rojenieku rindās atzina Sandiju Eglīti, kurš izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Trīs golus iemeta Rihards Jansons, bet divus - Roberts Fārenhorsts. Kā labāko starp rīdziniekiem nosauca vārtsargu Sandi Venevicu, kurš tika galā ar 39 no 45 pretinieku metieniem. Ar diviem goliem viņa komandā izcēlās Raitis Ozols. Rezultāts sērijā - 2:0 "Roja-Rauda Print" labā.

 

Abas spēles par vīriešu 1.līgas medaļām notiks 10.aprīlī Lielvārdes novada sporta centrā. Pulksten 15.00 mačā par bronzas medaļām nūjas krustos FK "Valka" un "FK Rīga-2", bet pulksten 18.00 laukumā dosies FK "Roja-Rauda Print" un "Leģions/Grobiņas novads", lai godīgā cīņā noskaidrotu, kura komanda vairāk pelnījusi čempionu titulu un kausu.


JUGLASCIEMS