Mūsējiem pirmā uzvara - nolauzta sīkstā Vācija

08.12.2014

izlase_blinds_at.jpg

Pirmo uzvaru Gēteborgā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem izcīnījusi Latvijas izlase, kas šovakar ar 5:3 pārspēja Vācijas valstsvienību. Par labāko spēlētāju mūsu komandā atzīts uzbrucējs Atis Blinds.

 

Jau pirms šīs spēles bija zināms, ka Latvijas izlase turnīru turpinās astotdaļfināla kārtā, taču mačam ar Vāciju bija nozīme citā ziņā. Pirmkārt, sekmīgs iznākums pret vāciešiem ļautu cerēt uz nosacīti vieglāku pretinieku astotdaļfinālā, bet, otrkārt, Latvijas florbolistiem bija iespēja revanšēties par zaudējumu Cīrihē (2:4). Pirms diviem gadiem tieši vācieši neļāva Latvijai pirmo reizi iekļūt labāko četriniekā.

 

Pirmie vadībā izvirzījās Vācijas florbolisti – rezultātu sestajā minūtē atklāja Manuels Muha. Otrā perioda sākumā Ainārs Juškēvičs un Artūrs Jurševskis divu minūšu laikā izvirzīja vadībā Latviju, taču trešdaļas vidū Saša Herlts izlīdzināja rezultātu. Otro periodu vadībā tomēr noslēdza latvieši, 3:2 panākot Artim Savinam.

 

Ingus Laiviņš trešās trešdaļas vidū panāca jau 4:2, taču vācieši nedomāja padoties. Benjamins Borts jau pēc pusminūtes pietuvināja Vāciju līdz 3:4, un Latvijas pretinieki turpināja tiekties pēc līdzsvara uz tablo. Vācieši centās kontrolēt bumbiņu, taču Latvijai izdevās epizodiski pārvirzīt spēli pie pretinieku vārtiem.

 

Vācija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr Latvija ātri vien atjaunoja divu vārtu pārsvaru. 5:3 panāca Aleksandrs Abramovs. Par labāko Latvijas izlases rindās šovakar tika atzīts Atis Blinds.

 

Latvija līdz ar šo panākumu nodrošināja trešo vietu A grupā. Parīt latvieši astotdaļfināla spēlē sacentīsies ar D grupas otro spēcīgāko komandu. Šobrīd otrie D grupā ir kanādieši, bet teorētiski situācija vēl var mainīties pēc pēdējā mača, kas notiks rīt, kad grupas līdere Dānija sacentīsies ar Austrāliju.

 

Pēc spēles īsu komentāru sniedza Latvijas izlases galvenais treneris Īro Parviainens: "Kopumā mēs diezgan pārliecinoši kontrolējām cīņas gaitu, tomēr tāpat kā iepriekšējās spēlēs pieļāvām pārāk daudz kļūdu vienkāršās situācijās. Nedaudz arī nepaveicās, piemēram, epizodē ar Belasova piespēli uz aizvārti, kad bumbiņa negaidīti izlēca vārtu priekšā. Visas spēles garumā izveidojām ļoti daudz vārtu gūšanas momentu, bet pietrūka koncentrācijas to realizēšanai. No psiholoģiskā viedokļa šī uzvara ir ļoti svarīga, jo tā noņem zināmu atbildības slogu no spēlētājiem. Individuāli gribētu izcelt vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš pārliecinoši darbojās vārtos. Labi nocīnījās Atis Blinds un Artis Raitums, arī pārējie spēlētāji neatpalika un veiksmīgi pildīja savus uzdevumus."

 

Latvija - Vācija 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Vārti: 5:17 M. Muha (Hūlers) 0:1, 21:29 Juškēvičs (Atis Blinds) 1:1, 23:32 Jurševskis (Rajeckis) 2:1, 32:26 Herlts (Ibolds) 2:2, 36:10 Savins (Atis Blinds) 3:2, 49:49 Laiviņš (Abramovs) 4:2, 50:22 Borts (Fon Pricbūers) 4:3, 58:38 Abramovs (Atis Blinds, t.v.) 5:3.
Soda minūtes: 2:0.
Metieni: 24:22.
Vārtsargi: Normunds Krūmiņš – Janeks Kolers.


JUGLASCIEMS