Mūsu izlase sakauj ungārietes un kvalificējas finālturnīram

05.02.2017

img_8294.jpg

Latvijas sieviešu florbola izlase šodien Madridē ar pārliecinošu uzvaru (10:1) pār ungārietēm noslēdza savu dalību pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru, savā grupā iegūstot otro vietu, kā arī ceļazīmi uz finālturnīru, kas šī gada nogalē norisināsies Bratislavā. Par šī mača labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīta Edīte Bankava, bet kapteine Gunita Kārkliņa saņēma balvu kā mūsu valstsvienības vērtīgākā spēlētāja visā turnīrā.

 

Pirms spēles starp Latvijas un Ungārijas izlasēm aritmētika bija ārkārtīgi vienkārša - kura komanda uzvarēs, tā arī ieņems otro vietu grupā un kvalificēsies pasaules čempionātam. Labākā situācijā bija latvietes, kurām derēja arī neizšķirts, kas ievērojami labākas iemesto un ielaisto vārtu starpības dēļ arī pēc neizšķirta rezultāta būtu augstāk par ungārietēm. Teorētiski arī ar pieklājīgu zaudējumu Latvijas izlase varēja tik uz Slovākijas galvaspilsētu, ja citās grupās divām no trim trešo vietu ieguvējām rādītāji būtu sliktāki nekā mūsu komandai. Tā gan neviens negribēja, turklāt tieši pirms mūsu izlases spēles turpat Madridē punktus uz pusēm sadalīja norvēģietes un dānietes (2:2), līdz ar to Dānijas izlasei, lai arī trešā vieta savā grupā, bija jau pieci punkti. Uzdevums skaidrs - latvietēm bija vajadzīga tikai uzvara, turklāt pirms diviem gadiem Valmierā mūsu meitenes šīs pašas pretinieces jau sakāva ar 5:1, kāpēc lai to neatkārtotu.

 

Vērtējot visu spēli kopumā, mūsu florbolistes to aizvadīja perfekti - praktiski visas laukumā darbojās daudz pārliecinošāk, nekā iepriekšējās cīņās. Pats sākums gan vēl neliecināja par tik pārliecinošu uzvaru - 4.minūtē Elīzu Elizebeti Bērziņu pretinieču vārtu priekšā atrada perfekta Līgas Garklāvas piespēle, Elīza trieca bumbiņu ungāriešu vārtos - 1:0. Nepagāja ne divas minūtes, kad pretinieču uzbrucēja veica skaistu reidu un raidīja bumbiņu Laumas Višņevskas sargāto vārtu augšējā stūrī - 1:1. Pirmā perioda atlikušajā laikā divas skaistas sadarbības savā starpā ieveidoja māsas Bankavas - vispirms vārtus guva Zeltīte pēc Edītes piespēles (2:1), bet pēc tam viņas samainījās vietām - 3:1. Otrās trešdaļas laikā mūsu meitenes panāca jau 6:1, praktiski izšķirot spēles likteni. Pēdējā periodā tika iemesti vēl četri vārti - Latvijas valstsvienībai pārliecinošs panākums ar 10:1. Interesanti, ka latvietes vārtus guva visos trijos gadījumos, kad komandas spēlēja nevienādos sastāvos - tika realizēts gan mūsu vairākums, gan arī abi mazākumi.

 

Rezultatīvākā mūsu izlasē ar 3 (1+2) punktiem bija Edīte Bankava, kura saņēma labākās spēlētājas balvu. Divus golus iemeta Diāna Isjomina, pa 2 (1+1) punktiem savāca Zeltīte Bankava un Evita Rudzīte, bet Līga Garklāva izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Par Latvijas valstsvienības vērtīgāko spēlētāju šajā turnīrā tika atzīta komandas kapteine Gunita Kārkliņa.

 

Latvija – Ungārija 10:1 (3:1, 3:0, 4:0)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Edīte Bankava 3 (1+2), Diāna Isjomina 2 (2+0), Zeltīte Bankava 2 (1+1), Evita Rudzīte 2 (1+1), Līga Garklāva 2 (0+2), Lība Daija Mikova 1 (1+0), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (1+0), Laura Gaugere 1 (1+0), Santa Torstere 1 (1+0), Paula Egle 1 (0+1), Gunita Kārkliņa 1 (0+1), Anna Ankudinova 1 (0+1).

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Klubs

1.

Lauma Višņevska

V

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

2.

Līga Garklāva

U

Grei (Norvēģija)

3.

Evelīna Garbare

A

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

4.

Diāna Isjomina

U

Sveiva IB (Norvēģija)

5.

Laura Gaugere

A

Rubene

6.

Evita Rudzīte

A

Rubene

7.

Madara Adamane

A

Rubene

8.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

9.

Linda Līce

A

Rubene

10.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

11.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

12.

Gunita Kārkliņa

A

FK NND

13.

Santa Torstere

U

FK NND

14.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

15.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

16.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

17.

Anna Ankudinova

U

Rīgas Lauvas

18.

Paula Egle

U

Lekrings

19.

Edīte Bankava

U

Rubene

20.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

 

Galvenais treneris: Juris Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Treneris: Jānis Inģists

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Ārste: Lilita Lazdiņa

Ārsts: Aleksandrs Matjuņins

Izlases menedžere: Dace Grizāne


JUGLASCIEMS