"Lekrings" grauj Kocēnos un iekļūst pusfinālā

09.03.2016

lekrings_krum.jpg

Īsta fināla cienīga izvērtās ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērija starp Kocēnu "Rubeni" un Cēsu "Lekringu", kas noslēdzās tikai šovakar Kocēnu sporta namā ar septīto maču, kurā negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 6:1 izcīnīja pašreizējā čempione "Lekrings". Uzvara sērijā ar 4:3 ļāva cēsniekiem iekļūt pusfinālā, kur tos jau gaidīja regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde".

 

Ceturtdaļfināla pirmajos sešos mačos "Rubene" un "Lekrings" panākumus dalīja uz pusēm - cēsnieki savas trīs uzvaras svinēja ar rezultātu 9:3, 6:5 (PS) un 9:6, bet kocēnieši ar 2:1, 3:2 un 5:4. Pirms septītās spēles bija jūtama gan ievērojama līdzjutēju ažiotāža, gan skatītāju interese. Lai arī šīvakara cīņai bija TV tiešraide, jau stundu pirms spēles sākuma Kocēnu sporta nama tribīnes bija tā pārpildītas, ka florbola bumbiņai nebija kur nokrist (758 skatītāji). Spēles rīkotāji bija spiesti lūgt iekšā netikušos fanus spēlei sekot ar TV vai interneta palīdzību, kā arī nopietni padomāt par kārtības sargu skaita palielināšanu.

 

Abas komandas maču sāka ar tiem pašiem vārtsargiem, kuriem treneri uzticējās jau visas šīs sērijas laikā - kocēniešu vārtus ieņēma Āris Aldiņš, bet cēsnieku - Normunds Krūmiņš. Spēles gaitā pirmie uzgavilēt varēja "Rubenes" līdzjutēji, jo jau 8.minūtē viņu favorīti realizēja skaitlisko vairākumu - Ritvara Bērziņa piespēli vārtu guvumā pārvērta Ingars Matisons (1:0). Diezin vai kāds tobrīd varēja iedomāties, ka šis šajā mačā tā arī paliks vienīgais "Rubenes" gols jeb goda vārtu guvums... "Lekrings" ārkārtīgi ātri attapās un sarīkoja pamatīgu ofensīvu, kas vainagojās ar divu minūšu laikā gūtiem trijiem goliem (3:1). Ar rezultatīviem metieniem izcēlās Toms Šmits, Dāvis Vilders un Andis Višņevskis.

 

Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti, bet arī tie bija viesu kontā - 35.minūtē "Lekrings" Anda Višņevska personā realizēja skaitlisko vairākumu (4:1). Līdz pēdējā perioda vidum Cēsu florbolisti pēc Toma Šmita un Andra Rajecka raidījumiem praktiski atbildēja uz jautājumu par šī mača un ceturtdaļfināla sērijas uzvarētāju - 6:1. Kocēnieši atlikušajā laikā cīnījās, pamatlaika pēdējās četrās minūtēs Aldiņš tika mainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tikai rezultāts vairs nemainījās - "Lekrings" varēja svinēt uzvaru ar 6:1, bet sērijā panākumu ar 4:3, kas cēsniekiem ļāva kvalificēties pusfinālam jau 11. pavasari pēc kārtas.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Toms Šmits, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Ar diviem goliem izcēlās Andis Višņevskis, divas piespēles Emīla Dzalba kontā, kā arī noteikti jāuzsver vārtsarga Normunda Krūmiņa sniegums - atvairīti 30 no 31 pretinieka metiena. Par labāko starp kocēniešiem atzina Gati Akūlovu. Jau sestdien līgā sāksies pusfināla sērijas, kurās līdz vienas komandas četrām uzvarām "Lekrings" spēkosies ar "Lielvārdi", bet "Ulbroka/FS Masters" krustos nūjas ar Rīgas "Mogo-RTU/Rockets".

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Rubene" - "Lekrings" 1:6 (1:3, 0:1, 0:2)

Metienu attiecība:

31:31 (9:16, 16:7, 6:8)

Rezultatīvākie:

"Rubene" – Ingars Matisons 1 (1+0), Ritvars Bērziņš 1 (0+1).

"Lekrings" – Toms Šmits 3 (2+1), Andis Višņevskis 2 (2+0), Emīls Dzalbs 2 (0+2), Dāvis Vilders 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Toms Rīsmanis 1 (0+1). 


JUGLASCIEMS