Kaspars Šķēls: "Izslēgšanas spēles sāksim optimālā sastāvā"

10.02.2016

ulbroka_skels.jpg

Par novembra ELVI florbola līgas vīriešiem labāko spēlētāju tika atzīts pašreizējās turnīra vicelīderes "Ulbroka/FS Masters" uzbrucējs Kaspars Šķēls. Tajā mēnesī 26 gadus vecais florbolists četrās spēlēs guva 13 punktus (septiņi vārti un sešas rezultatīvas piespēles), ieskaitot 3+3 punktu rezultatīvā uzvarā ar 15:14 papildlaikā pār Stalbes "Pārgauju". Pats spēlētājs, kurš savā komandā pašlaik ir rezultatīvākais, uzskata, ka komanda sezonas gaitā nav spējusi gana efektīvi noslēgt spēles savā labā, taču uz izslēgšanas mačiem laukumā varēs sūtīt optimālo sastāvu. Komandas progresu, salīdzinot ar citiem gadiem, ulbrokietis skaidro ar veiksmīgu jaunatnes sistēmas darbu un sastāva pastiprināšanos.

 

"Ulbroka/FS Masters" pašlaik aizvadījusi 21 spēli, sešās no kurām uzvarētāji noskaidroti tikai papildlaikā vai pēcspēles metienos, turklāt visās pagarinātajās šajās cīņās ulbrokieši guvuši uzvaru. "Patiesībā viss sākas ar to, ka paši daudzās spēlēs galotnes esam "atdevuši". Ja neskaita abas spēles pret "Lielvārdi", kurās paši izglābāmies no zaudējuma pamatlaikā, pārējos gadījumos esam nospēlējuši slikti tieši pēdējās minūtēs. Pamatlaika izskaņā ielaistie vārti liek aizvadīt pagarinājumu, bez kura noteikti būtu varējuši arī iztikt. Līdz ar to iznāk, ka šo te vienu punktu mēs pretiniekiem uzdāvinām, nevis viņi paši to izcīna. Manuprāt, beigu beigās tomēr uzvaram tāpēc, ka spēles pamatlaika galotnē izlaistā uzvara pamatīgi sadusmo komandu - darām visu, lai tomēr iegūtu divus punktus, nevis samierināmies ar tikai vienu."

 

Šķēla stāstīto apstiprina arī statistika – neskaitot minētās divas spēles pret pašreizējiem tabulas līderiem lielvārdiešiem, četrās pārējās cīņās, kurās uzvarētāji netika noskaidrot pamatlaikā, ulbrokieši vēl divas minūtes pirms spēles beigām bijuši vadībā. Šādā veidā zaudētie punkti šosezon ELVI florbola līgā vīriešiem var izšķirt daudz, jo otro vietu no sestās šķir vien trīs punkti, līdz ar to pirms pēdējās spēļu kārtas izslēgšanas turnīra pāri vēl ne tuvu nav izkristalizējušies. "Šosezon situācija patiesi kļuvusi interesantāka. Pirmkārt, samazinājies komandu skaits - pagājušajā gadā līgā bija 14 komandas, šogad par divām mazāk. Tā kā visi klubi savu iespēju robežās, protams, vēlas spēlēt Virslīgā, bet iespēju kļuvis mazāk, spēki izlīdzinās. Tas pats attiecināms uz vadošajiem spēlētājiem," saspringto situāciju turnīra tabulā komentē Šķēls.

 

Kā jau minēts, gandrīz pusi no novembrī gūtajiem trīspadsmit punktiem Šķēls savāca spēlē pret "Pārgauju", kurā kopā tika gūti 29 vārti. "Gāja kā pa amerikāņu kalniņiem – tā bija viena no manis jau pieminētajām spēlēm, kurā bijām vadībā, bet koncentrēšanās trūkums liedza mums doties mājās ar trim punktiem. Augstās rezultativitātes cēlonis noteikti bija Stalbes mazais laukums, kurā notikušajās spēles vienmēr tiek gūts daudz vārtu, turklāt tieši šajā mačā abas komandas izcili realizēja teju visas savas izdevības."

 

Jau tagad skaidrs, ka šī būs Kaspara Šķēla rezultatīvākā sezona Virslīgā, jo iepriekšējais labākais sniegums – 47 punkti pagājušajā čempionātā – jau pārspēts. "Ar komandas biedriem smejamies, ka šis gads man ir teju mistika. Nekad neesmu bijis snaiperis - realizēju savus momentus un laukumā padaru arī citus darbiņus, taču tik labi līdz šim vēl nav veicies. Grūti pat izskaidrot, kas šogad varētu būt tāds, kas atšķirtos no citām sezonām."

 

Pagājušās sezonas regulāro turnīru "Ulbroka/FS Masters" noslēdza septītajā vietā, bet pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā piekāpās Cēsu "Lekringam". Taču šajā sezonā ulbrokieši spējuši ne tikai divreiz pieveikt savus pāridarītājus no Cēsīm, bet izcīnīt uzvaras arī pār tādām spēcīgām komandām kā "Lielvārde" un "Mogo-RTU/Rockets". "Mākam saņemties pret vadošajām komandām, taču pagaidām mums grūtāk iet pret uz papīra vājākiem sāncenšiem. Ja salīdzina Ulbrokas komandas sastāvu ar citiem gadiem, projām devušies pieredzējušie spēlētāji Ainārs Juškēvičs (beidzis karjeru) un Pēteris Freimanis (pārgājis uz "Lielvārdi"). Taču komandā atgriezušies tajā jau iepriekš spēlējušie Kārlis Bulāns un Jānis Jaunzems, kā arī pievienojušies Artūrs Jurševskis, Toms Niedre un Elvis Holsts. Tādējādi spējam nokomplektēt trīs spēcīgas maiņas, kuras lielākoties arī sūtam laukumā. Noteikti jāpiemin, ka izcili darbojas mūsu jaunatnes sistēma - šajā ziņā vienmēr esam starp labākajiem. Ir izauguši spēlētāji, kuri pamazām papildus savam tehniskajam varējumam uzkrājuši arī pieredzi, tāpēc spēj dot vērā ņemamu pienesumu laukumā."

 

"Izslēgšanas spēles sāksim ļoti optimālā sastāvā, jo spēlētāji sāk atgriezties no traumēto rindām. Vienīgi Jānim Jaunzemam traumas dēļ šī sezona jau beigusies. Atgriezies Edžus Ceriņš, kā arī pārējie florbolisti, kuriem bija vieglākas traumas. Ņemot vērā to, kas pašlaik novērojams regulārajā turnīrā, ir skaidrs, ka arī izslēgšanas spēles būs ļoti interesantas, mēs tām esam gatavi."

 

Intervēja: Elīna Drēziņa

SF
JUGLASCIEMS