"Pārgauja" revanšējas "Valmierai", sērijā līdzsvars - 1:1

18.03.2018

pargauja_rajeckis18.jpg

Šovakar Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, komandas "Valmiera" un "Pārgauja" (Stalbe) aizvadīja pusfināla sērijas otro spēli. Stalbieši nodemonstrēja, ka ir atguvušies pēc vakardienas sagrāves (1:9), un šodien svinēja svarīgu uzvaru ar 3:2, sērijā atjaunojot neizšķirtu - (1:1). Izšķirošais vārtu guvums Stalbes komandas kapteiņa Mārtiņa Rajecka kontā.

 

FBK "Valmiera" un Stalbes "SK Pārgauja" savu pusfināla sēriju sāka vakar turpat Vidzemes Olimpiskajā centrā. Pēc pirmā perioda, kas pagāja bez vārtu guvumiem, otrajā maisam gals nāca vaļā, turklāt to izmantoja tikai viena komanda - Valmieras, kas vienas minūtes laikā spēja iemest trīs golus, pārliecinoši nosverot uzvaras kausus savā pusē. Galarezultātā Stalbes komandai nācās samierināties tikai ar goda vārtiem, bet FBK "Valmiera" sēriju sāka ar negaidīti pārliecinošu izvaru - 9:1.

 

Arī šovakar valmierieši bija tie, kuri atklāja spēles rezultātu, bet nu jau krietni agrāk. "Valmieras" spēlējošais treneris Aigars Belasovs, kurš sērijas pirmajā mačā bija palicis tukšā, jau 5. minūtē izdarīja tālu un precīzu metienu - 1:0. Šoreiz stalbieši atbildi parādā nepalika - 14. minūtē "Pārgaujas" spēlējošais treneris Ingus Laiviņš spēlētāju burzmā prata piespēlēt gados jaunajam Jānim Driļevskim, kurš uzticību attaisnoja - 1:1. Otrajā trešdaļā Stalbes florbolisti, kuriem atkāpšanās iespēju nav daudz, bija aktīvāki uzbrukumā un tas attaisnojās - 22. minūtē Edgars Puriņš pirmo reizi šajā sērijā izvirzīja vadībā "Pārgauju" (2:1).

 

46.minūtē viesi par skaitliskā sastāva pārkāpumu tika sodīti ar divu minūšu noraidījumu, bet valmierieši to neprata izmantot un rezultāts nemainījās. Tiesa, tas notika uzreiz pēc tam, kad "Pārgauja" atkal bija piecu laukuma spēlētāju sastāvā. Valmieras komandas kapteiņa Matīsa Salmiņa ļoti tālu metienu prata pielabot Mārtiņš Kājiņš, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 2:2. 52. minūtē uzbrukumā izcēlās "Pārgaujas" kapteinis Mārtiņš Rajeckis, kurš ar tālu metienu ļoti precīzi raidīja bumbiņu valmieriešu vārtu tuvajā "devītniekā", vēlreiz izvirzot vadībā savu komandu - 3:2. Kā izrādījās vēlāk, tiešajā mačā bija izšķirošie vārti. Laukuma saimniekiem vēl bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet arī tā netika izmantota. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē "Valmiera" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī šādā sastāvā nespēja gūt vārtus. "Pārgauja" varēja svinēt uzvaru ar 3:2, sērija līdz četrām uzvarām atjaunojot līdzsvaru - 1:1.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Renārs Arājs, kurš atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem katram bija Mārtiņš Rajeckis un Edgars Puriņš. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma otro vārtu autors Mārtiņš Kājiņš. Tagad sērija pārcelsies uz Cēsu sporta kompleksu, ko par savu mājas laukumu izslēgšanas spēlēs izvēlējusies Stalbes "Pārgauja". Tur notiks divas spēles pēc kārtas - nākamajā sestdienā un svētdienā.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

FBK "Valmiera" - "SK Pārgauja" 2:3 (1:1, 0:1, 1:1), sērijā 1:1

Metienu attiecība:

25:23 (7:8, 7:11, 11:4)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" - Aigars Belasovs 1 (1+0), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Lauris Alvis Stiprais 1 (0+1), Matīss Salmiņš 1 (0+1).

"SK Pārgauja" - Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Edgars Puriņš 2 (1+1), Jānis Driļevskis 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS