"Valmiera" minūtes laikā šokē "Pārgauju", sērijā 1:0

17.03.2018

valmiera_gols18.jpg

Ar pārliecinošu uzvaru ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sēriju sākusi FBK "Valmiera", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 9:1 sakāva Stalbes "Pārgauju". Izšķirošo pārsvaru valmierieši guva otrās trešdaļas vidū, kad minūtes laikā guva trīs vārtus pēc kārtas. Pa četriem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva divi Mārtiņi - Broks un Kājiņš.

 

FBK "Valmiera" ceturtdaļfinālā spēkojās "Ķekavu" un, lai arī ne bez piepūles, iztika ar minimālu spēļu skaitu, sērijā triumfējot ar 4:0. Stalbes "Pārgaujas" ceļš uz pusfinālu bija daudz ērkšķaināks, jo tikai aizvakar stalbieši aizvadīja septīto sērijas spēli, viesojoties pie "Lielvārdes/Fat Pipe". Stalbes florbolisti bija mata tiesas atstatumā no izstāšanās, taču pamatlaika pēdējo divu minūšu laikā, spēlējot bez vārtsarga, spēja gūt divus vārtus, panākot neizšķirtu (5:5), bet pēc tam uzvarēja pēcspēles metienos. Regulārā turnīra laikā "Valmiera" un "Pārgauja" tikās divas reizes, svinot pa uzvarai savā laukumā. Stalbieši bija pārāki ar 7:4, bet valmierieši revanšējās tikai pēcspēles metienos - 6:5.

 

Šīsdienas maču, ko klātienē noskatījās teju 700 līdzjutēju, abas komandas sāka samērā piesardzīgi. Pirmā perioda laikā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti. Labāka iespēja atklāt rezultātu bija viesiem, jo trešdaļas pēdējās divas minūtes viņi spēlēja skaitliskajā vairākumā, tomēr "Valmieras" aizsardzība un vārtsargs Agris Rogainis nekļūdījās - 0:0. Arī otrā perioda sākums par sagaidāmu vārtu birumu neliecināja, līdz pienāca 27. minūte, kad no "Pārgaujas" vārtu priekšas bumbiņu Renāra Arāja sargātajos vārtos raidīja Lauris Alvis Stiprais - 1:0. Kā izrādījās, tas bija tikai sākums, jo nākamo 60 sekunžu laikā viesu aizsardzība kapitulēja vēl divas reizes - pa golam iemeta Arvis Kārkliņš un Mārtiņš Broks, panākot 3:0.

 

Stalbes komandas treneris, saprazdams, ka šovakar ar Arājā "nebūs aršana", viņa vietā vārtos sūtīja Dāvi Helmutu Zvejnieku. Tomēr jau 33. minūtē viesiem nācās pārliecināties, ka šodien nav arī Zvejnieka diena - pēc Mārtiņa Kājiņa metiena bumbiņa atsitās pret bortu, bet "Pārgaujas" vārtsargs, mēģinādams to noķert, pats praktiski noorganizēja vārtu guvumu - 0:4. Līdz otrajam pārtraukuma Kājiņš izcēlās ar vēl vienu rezultatīvu metienu. Tikai 36. minūtē savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa stalbieši - golu, kas, kā vēlāk izrādījās, bija ar goda vārtu statusu, guva Gvido Lauga (1:5). Pēdējā periodā "Valmiera" turpināja savu pretinieku graušanu, gūstot četrus bezatbildes vārtus. Pa golam iemeta Arnijs Kuratņiks un Matīss Salmiņš, bet Mārtiņš Broks uzbrukumā izcēlās vēl divas reizes, noformējot sev "hat-trick". Valmieras komanda sēriju sākusi ar negaidīti pārliecinošu uzvaru - 9:1.

 

Balvu kā labākais spēlētājs uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Broks, kuram šajā mačā 4 (3+1) punkti. 4 (2+2) punkti Mārtiņa Kājiņa kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Arnijs Kuratņiks un Lauris Alvis Stiprais. Par labāko starp stalbiešiem atzina goda vārtu autoru Gvido Laugu. Jau rīt abas komandas tiksies sērijas otrajā spēlē, kas notiks turpat Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā. Mača sākums pulksten 18.00.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

 

FBK "Valmiera" - "SK Pārgauja" 9:1 (0:0, 5:1, 4:0), sērijā 1:0

Metienu attiecība:

24:21 (7:8, 10:8, 7:5)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" - Mārtiņš Broks 4 (3+1), Mārtiņš Kājiņš 4 (2+2), Arnijs Kuratņiks 2 (1+1), Lauris Alvis Stiprais 2 (1+1), Gatis Liepiņš 2 (0+2), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Arvis Kārkliņš 1 (1+0), Ivars Laktiņš 1 (0+1).

"SK Pārgauja" - Gvido Lauga 1 (1+0), Lauris Ābols 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS