Kusiņš efektīvāks par "Pārgaujas" vairākumu, būs 7. spēle

11.03.2018

lielvarde_jaunie18.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērijā starp "Lielvārdi/Fat Pipe" un Stalbes "Pārgauju" ar sešām spēlēm uzvarētāju noskaidrošanai izrādījies par maz. Šodien Cēsu sporta kompleksā lielvārdietis Aivis Kusiņš maču sāka ar četriem vārtu guvumiem pēc kārtas, palīdzot savai komandai svinēt panākumu ar 7:3, bet sērijā līdz četrām uzvarām panākt līdzsvaru - 3:3. Sērijas izšķirošais mačs notiks 15. martā Lielvārdē.

 

Pirms divām dienām ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētāja "Lielvārde/Fat Pipe" atradās burtiski bezdibeņa malā, jo ceturtdaļfināla sērijā pret Stalbes "Pārgauju" bija nonākusi iedzinējās ar 1:3. Lielvārdieši ļoti neveiksmīgi sāka šo sēriju, jo pirmajās divās spēlēs, kas notika viņu laukumā, piekāpās ar 3:6 un 2:4. Kad sērija pārcēlās uz Cēsu sporta kompleksu, ko par savu mājvietu izslēgšanas spēlēs izvēlējušies stalbieši, Lielvārdes komanda pirmajā mačā svinēja uzvaru ar 8:4, bet pēc tam atkal zaudēja ar 4:6. "Pārgaujai", lai iekļūtu pusfinālā bija nepieciešama vēl tikai viena uzvara, tomēr šīs nedēļas nogalē tai to neizdevās gūt. Vakar Lielvārdē laukuma saimnieki svinēja panākumu ar 9:6. Šodien Cēsīs "Lielvārde/Fat Pipe" turpināja atspēlēšanos, 12. minūtē izvirzoties vadībā ar 2:0, abi vārtu guvumi Aivja Kusiņa kontā. Pēc pirmā perioda viesiem bija tikai vienu vārtu pārsvars (3:2), jo Stalbes komanda ļoti ātri spēja realizēt divus skaitliskos vairākumus - pa golam iemeta Lauris Ābols un Mārtiņš Muižnieks. Kusiņam tobrīd jau bija "hat-trick". 29. minūtē Kusiņš guva savus jau ceturtos vārtus šajā mačā - 4:2. Otrās trešdaļas izskaņā "Pārgauja" trešo reizi izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot 3:5. Kā izrādījās, tie bija mājinieku pēdējie vārti šajā mačā. Ļoti svarīgu golu sešas minūtes pirms pamatlaika beigām iemeta lielvārdietis Toms Akmeņlauks, kurš brīdī, kad viņa komanda kārtējo reizi cīnījās skaitliskajā mazākumā, izskrēja viens pret vienu ar "Pārgaujas" vārtsargu, panākot jau 6:3 un praktiski izšķirot spēles likteni. "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja uzvaru ar 7:3, sērijā panākot neizšķirtu - 3:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās nopelnīja Aivis Kusiņš, kurš ar četriem vārtu guvumiem bija rezultatīvākais. Divi goli Sanda Mihailovska kontā, 2 (1+1) punkti Tomam Akmeņlaukam. Par labāko starp stalbiešiem atzina Emīlu Eglīti, kurš ar punktus neguva, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija tikai epizodiski spēlējušais Gvido Lauga. Sērijas septītā un izšķirošā spēle notiks 15. marta vakarā Lielvārdes novada sporta centrā. Sērijas uzvarētājus pusfinālā jau labu laiku gaida "Valmiera".

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"SK Pārgauja" - "Lielvārde/Fat Pipe" 3:7 (2:3, 1:2, 0:2), sērijā 3:3

Metienu attiecība:

28:31 (12:12, 5:14, 11:5)

Rezultatīvākie:

"SK Pārgauja" - Gvido Lauga 2 (1+1), Ingus Laiviņš 2 (0+2), Lauris Ābols 1 (1+0), Mārtiņš Muižnieks 1 (1+0).

"Lielvārde/Fat Pipe" - Aivis Kusiņš 4 (4+0), Sandis Mihailovskis 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Atis Blinds 2 (0+2), Niks Blumfelds 1 (0+1), Antons Žuks 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS