Septembrī notiks AGON projekta florbola turnīrs

03.08.2015

000-agon_floorball.lv.jpg

No 18. līdz 20. septembrim Kocēnu sporta namā norisināsies starptautisks jauniešu florbola turnīrs trīspadsmit līdz piecpadsmit gadus veciem zēniem un meitenēm. Turnīrs būs daļa no Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) izstrādātā AGON projekta ("Promotion and encourAGement of recreatiONal team sport"), kas tiks realizēts Eiropas Sporta nedēļas ietvaros. Latvijas Florbola savienība (LFS) ir viens no projekta partneriem.

 

Zēnu un meiteņu komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas sacentīsies viena apļa turnīrā ar spēles laiku 2x10 minūtes. Dalībniekiem plānotas arī dažādas kultūras un sporta aktivitātes Valmierā un Cēsīs, tajā skaitā ELVI florbola līgas sezonas atklāšanas spēles apmeklējums 19. septembrī.

 

Eiropas sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas uzsākta, lai veicinātu sporta un fiziskās aktivitātes popularizēšanu Eiropā, aicinot iesaistīties ikvienu, neatkarīgi no vecuma un sagatavotības līmeņa, īpaši akcentējot tautas sporta nozīmi.

 

LSFP koordinētais AGON projekts ir viens no pieciem, kas 78 pieteikumu konkurencē saņēmis Eiropas Komisijas finansējumu, izpelnoties otro augstāko novērtējumu.

 

Sadarbībā ar projekta 15 partneriem no 5 valstīm LSFP Eiropas Sporta nedēļas ietvaros ar florbola un handbola aktivitātēm popularizēs aktīvu dzīvesveidu iesaistot komandu sporta spēlēs jauniešus, tādā veidā veicinot fizisko aktivitāšu lomas palielināšanos viņu ikdienas dzīvē. Tāpat projekta ietvaros plānots veicināt sadarbību starp sporta attīstībā iesaistītajām organizācijām vietējā, reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī.

 

 

JUGLASCIEMS