SK "Pārgauja" viesos pārsteidz čempionus

03.10.2015

pargauja_2015b.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem lielākā sensācija fiksēta šovakar Cēsis, kur Stalbes "Pārgauja" ar 11:10 sagādāja pirmo zaudējumu čempioniem - "Lekringa" florbolistiem. Uzvarētāju rindās ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Jānis Levanovičs. 

 

Stalbes "Pārgauja" tikai vakar aizvadīja pirmo jaunā čempionāta spēli, pie tam – ļoti nepārliecinoši, jo savā laukumā tika piedzīvota sagrāve mačā pret "Lielvārdi" – 3:9. Šovakar, viesojoties Cēsīs pie "Lekringa", tā bija jau pavisam cita komanda. Jau 30.sekundē spēles rezultātu atklāja stalbietis Emīls Eglītis – 1:0. Pēc divām minūtēm ar precīzu metienu atbildēja cēsnieks Ingus Laiviņš – 1:1. Arī pirmais periods noslēdzās neizšķirti – 3:3. Otrajā trešdaļā abas komandas guva vēl pa trijiem vārtiem – 6:6, bet pēdējā periodā viesiem divas reizes izdevās iegūt divu vārtu pārsvaru – 8:6, 10:8 un 11:9. Pēdējā gadījumā "Lekringam" pietrūka laika, lai atspēlētos – Stalbes "Pārgaujai" pirmā uzvara (11:10), Cēsu "Lekringam" – pirmais zaudējums.

 

Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Jāni Levanoviču, kurš ar četriem vārtiem bija rezultatīvākais. Trīs goli viņa komandas biedra Emīla Eglīša kontā. Labākā spēlēt’ja balvu Cēsu komandas sastāvā saņēma vienu vārtu autors Artis Jansons, bet rezultatīvākais ar 5 (4+1) punktiem bija Andris Rajeckis. Ingum Laiviņam 3 (2+1) punkti. Stalbes "Pārgauja" pēc šīs uzvaras pakāpās uz 10.vietu.

JUGLASCIEMS