LIDO Vasaras līga atklāta!

19.06.2012

lido.jpg

Vakar tika aizvadītas pirmās trīs spēles LIDO Vasaras Līgā 2012. Saulainais laiks bija kā laba zīme, ka lielākajam vasaras florbola turnīram Rīgā ir jāizdodas.

 

Pirmās laukumā devās Sieviešu grupas komandas "KoMix" un "Las ardillas rabiosas!". Lai arī cīņa bija visai sīva, "Las ardillas rabiosas!" pamazām palielināja savu pārsvaru un vienubrīd tas sasniedza pat 7:2. Tuvojoties spēles beigām, "KoMix" uzsāka pamatīgu ofensīvu un pietuvojās, taču panākt izlīdzinājumu un glābt spēli neizdevās. Spēles rezultāts 7:5 "Las ardillas rabiosas!" labā. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Aija Zelmene no "Las ardillas rabiosas!", kura guva 3 punktus (2+1).

 

Nākamās laukumā devās A grupas komandas "Latvijas Universitāte" un "Narvesen Sūkļa Bobi". "Latvijas Universitāte" ir pagājušās sezonas čempioni, savukārt "Sūkļa Bobi" Vasaras Līgā uzvarēja 2010.gadā. Abu komandu sastāvi ir nedaudz pamainījušies, taču jau pirms spēles bija skaidrs, ka kādai no komandām atdot izteiktas favorītes statusi nav iespējams. Tas tiešām pierādījās spēles gaitā. Spēles pirmajā daļā priekšā izvirzījās "Latvijas Universitāte", taču uz beigām šūpoles atradās jau otrā pusē. Pamatlaika izskaņā vadībā atradās "Narvesen Sūkļa Bobi", turklāt viņiem bija arī viena spēlētāja vairākums. Taču "Latvijas Universitātei" pēdējā minūtē izdevās gūt izlīdzinājuma vārtus un spēles uzvarētājs bija jānosaka ar pēcspēles metienu palīdzību. Sērija ievilkās, taču beigās veiksmīgāki bija "Sūkļa Bobi", izcīnot uzvaru ar 5:4. Atgādinām, ka šogad nedaudz mainījusies punktu skaitīšanas sistēma, kas tagad ir tāda pati, kā Latvijas čempionātā. Tātad, par uzvaru pēcspēles metienos "Narvesen Sūkļa Bobi" ieguva 2 punktus, bet "Latvijas Universitāte" tika pie viena punktiņa. Spēles vērtīgākais – Mārtiņš Druvkalns no "Sūkļa Bobiem", viņam 3 punkti (2+1).

 

Kā pēdējās atklāšanas dienā laukumā devās komandas "Apelsīns" un "The Mighty Midgets/LU". Uz papīra spēcīgāki un pieredzes bagātāki ir "Apelsīns spēlētāji". Viņi arī pagājušā gada čempioni. Tas izpaudās arī realitātē. Studentiem neizdevās rast pretlīdzekļus masīvajam "Apelsīna" uzbrukumam un spēles rezultāts auga, kā zāle pēc lietus. Skanot spēles beigu sirēnai tas bija 16:3. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Apelsīna" jaunais talants Edgars Siliņš, kuram šajā spēlē 4 punkti (3+1).

 

Šodien lidiņā paredzētas 4 spēles:

18:00 "FS Masters" – "Sharp Knifes"

19:00 "PengWins" – "Ledus nokusis"

20:00 "Salmingsports" – "FK Rīga"

21:00 "Varska" – "Ā-Team"


JUGLASCIEMS