Bērnu un jaunatnes čempionāta apskats

09.11.2011

pargauja16.jpg

Aizvadītajā mēnesī startēja un pilnā sparā turpinājās Latvijas Bērnu un jaunatnes 18. čempionāts florbolā. Lielākajā daļā vecuma grupu un divīziju jau iezīmējušās savas līderkomandas, tāpat varam sākt sekot rezultatīvāko spēlētāju un meistarīgāko vārtsargu statistikas rādītājiem.

 

ZU-10

Visas no šīs vecuma grupas zēnu komandām aizvadījušas vismaz trīs, ja ne visas piecas spēles. Turnīra tabulas vadībā atrodas Kocēnu "Rubene", kurai četras uzvaras pamatlaikā un viens panākums pēcspēles metienos. Punktu kocēniešiem spēja atņemt "FS Masters/Ulbroka" jaunie florbolisti, kuri paši pagaidām ieņem tikai 6. vietu (4 punkti). Vicelīderes pozīcijā ar 12 punktiem iekārtojusies Cēsu "CPSS-01", kurai viens zaudējums pret to pašu "Rubeni", bet 3. vietā atrodas "Rīgas lauvas", kurai trīs uzvaras trijās aizvadītajās spēlēs.

 

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī ar 29 (25+4) punktiem atrodas kocēnietis Dāvis Zēmelis, bet starp vārtsargiem veiksmīgākais bijis "Rīgas lauvu" pārstāvis Eduards Buligo, kuram 71,43 % atvairītu pretinieku metienu.

 

ZU-12

1. divīzijas A apakšgrupā līderu divvaldība – pa divām uzvarām izcīnījusi kā "Ķekavas Bulldogi", tā arī "Talsi/Vika Wood 1999/2000", tiesa, ķekaviešiem ir ievērojami labāka vārtu attiecība. 3. vietā Irlavas "AUTO-JUMS/Telms U12", kurai ir gan uzvara, gan uzvara pēcspēles metienos (pār "FS Masters/Ulbroka"), gan arī zaudējums Liepājas "Kurši U12".

 

B apakšgrupā pie diviem panākumiem divos mačos tikusi "Pārgauja/CPSS-1999". Tai seko uzreiz trīs komandas - "Rīgas lauvas" ar uzvaru savā vienīgajā spēlē, kā arī "Lielvārde" un "Rubene", kuras panākumus līdzšinējos divos mačos dalījušas uz pusēm (lielvārdieši zaudējuši "CPSS-98", bet kocēnieši - "Rīgas lauvām").

 

2. divīzijas vadībā atrodas "Saulkrasti", kura aizvadījusi visvairāk spēļu (4), izcīnot arī trīs uzvaras. Zaudējumu saulkrastieši piedzīvoja mačā ar "FS Masters/ZVĢ". 2. un 3. pozīciju turnīra tabulā ieņem "Ogres vilki" un "FS Masters/ZVĢ", kurām pa diviem panākumiem divos mačos.

 

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī vērojama divvaldība, jo pa 12 punktiem pamanījušies gūt gan Mareks Šaicāns (Saulkrasti), gan arī Kristers Švāns (AUTO-JUMS/Telms U12). Labākais no vārtsargiem šobrīd ir "Ogres vilku" pārstāvis Andrejs Škapars (94,29 %), no kura gan tikai pavisam nedaudz atpaliek Kārlis Vēveris no "FS Masters/ZVĢ" – 93,94 % atvairītu metienu.

 

ZU-14

1. divīzijas A apakšgrupā "Kurši U14" izcīnījusi divas uzvaras divās spēlēs. Tai seko veselas četras komandas, kurām ir pa trim punktiem, bet zaudējumus vēl nav piedzīvojusi tikai 3. vietu ieņemošā "FS Masters/Ulbroka". 2. vietā atrodas "Bauskas BJSS", kura vienā no savām divām spēlēm piekāpusies "Talsi/Vika Wood 1997/1998".

 

B apakšgrupā pa divām uzvarām divās spēlēs ir "Rubenei" un "Lielvārdei". 3. vietā "Pārgauja/CPSS-1997", kura savu vienīgo zaudējumu piedzīvoja tieši pret lielvārdiešiem (4:5).

 

2. divīzijā trīs uzvaras trijās aizvadītajās spēlēs izcīnījis FK "Rīga". Veselām sešām komandām ir pa 6 punktiem. Pateicoties labākai vārtu attiecībai, 2. vietā atrodas "Babīte", kas pagaidām vienīgo neveiksmi piedzīvoja spēlē ar "Ogres vilkiem". Tieši ogrēnieši ieņem 3. pozīciju – divas uzvaras divās spēlēs. Tieši tāda pati bilance ir arī "Latgranula/Līgatne", kura pagaidām atrodas tikai 5. pozīcijā.

 

Šajā vecuma grupā rezultatīvākais ir "Rubenes" uzbrucējs Leo Lapiņš, kurš trijās spēlēs guvis 15 (12+3) punktus. Vārtsargu konkurencē veiksmīgākais līdz šim bijis FK "Rīga" pārstāvis Sandis Venevics, kurš no 62 pretinieku metieniem galā nav ticis tikai ar diviem (96,77 %).

 

ZU-16

1. divīzijas A apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs izcīnījusi "Talsi/Vika Wood 1995/1996". 2. vietā "Kurši U1", kurai zaudējums pēcspēles metienos "Ķekavas Bulldogiem", bet 3. vietā - "Bauskas BJSS", kurai klupiens pret turnīra tabulas līderi. Uzvaru savā vienīgajā mačā izcīnījusi un 4. vietu ieņem "FS Masters/Ulbroka".

 

B apakšgrupā divas uzvaras divās spēlēs "Rubenei". 2. vietā atrodas "CPSS", kurai neveiksme tieši mačā ar līderi (4:6), bet 3. pozīciju ieņem "Valmieras BSS" ar vienu panākumu vienā spēlē. Trīs punkti, bet 4. vieta tabulā ir "Lielvārdei", kura ar 3:8 atzinusi "CPSS" pārākumu.

 

2. divīzijas līdere ir "Latgranula/Līgatne", kurai uzvaras abos aizvadītajos mačos. Panākumus uz pusēm dalījusi "Team Ādaži", kurai zaudējums ar 5:6 pret "Kalsnavu". Pa vienai uzvarai trīs aizvadītajās spēlēs izcīnījušas 3. un 4. vietas īpašnieces - "Kalsnava" un "Valkas novada BJSS".

 

Arī šajā vecuma grupā rezultatīvākais ir Kocēnu "Rubenes" pārstāvis – Rinalds Ansons, kuram 10 (6+4) punktu. Starp vārtsargiem izcēlies "FS Masters/Ulbroka" pārstāvis Emīls Vīndedzis, kurš atvairījis visus 24 pretinieku metienus.

 

ZU-18

1. divīzijas A apakšgrupā pie diviem panākumiem divos aizvadītajos mačos tikusi "Bauskas BJSS". 2. vietā ar vienu uzvaru savā vienīgajā spēlē atrodas "Kurši U18". 3. pozīciju ieņem "Talsi 1993/1994", kas ar 5:8 atzina turnīra līderu pārākumu.

 

B apakšgrupā divas uzvaras un 1. vieta ir "Lielvārdei". 2. vietā atrodas "FS Masters/Ulbroka", kas lielvārdiešiem piekāpās ar 2:5, bet pārējās komandas punktus vēl nav izcīnījušas.

 

2. divīzijā divas uzvaras divās spēlēs ir "Rubenei", bet 2. vieta ar panākumu vienīgajā aizvadītajā mačā - "Pārgauja/CPSS-93". Arī šajā turnīurā pārējās komandas pie punktiem vēl nav tikušas.

 

Rezultatīvākā spēlētāja gods pašlaik pieder baušķeniekam Tomam Niedrem, kurš divās spēlēs guvis 14 (10+4) punktus. Par labāko vārtsargu var uzskatīt ulbrokieti Tomasu Rozenbergu, kurš gan nospēlējis tikai 45 minūtes, toties atvairījis visus 12 pretinieku raidījumus.

 

MU-18

Pirmās spēles aizvadītas arī meiteņu U-18 vecuma grupas turnīrā, kurā piedalās trīs komandas. 6. novembrī Ķekavas sporta namā pie diviem panākumiem tika "Ķekavas Bulldogi", kas ar 5:4 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet ar 8:4 - "Rīgas lauvas". 2. vietā pašlaik atrodas "Rubene", kuras tikai pēcspēles metienos ar 4:3 spēja pieveikt rīdzinieces.

 

Pēc divām aizvadītajām spēlēm rezultatīvākā šajā turnīrā ir Anda Luža (Ķekavas Bulldogi), kurai 10 (5+5) punktu. Vārtsardžu konkurencē veselas trīs izteiktas līderes – Oksana Oņegina (Rīgas lauvas) ar 91,67 % atvairītu metienu, Natālija Šlapina (Ķekavas Bulldogi) – 91,49 %, un Sintija Bāliņa (Rubene) – 91, 30 %.

 

ZU-8, MU-12, MU-14 un MU-16

Šo vecuma grupu komandas turnīru vēl nav uzsākušas. U-16 meiteņu komandas pirmos čempionāta mačus aizvadīs 11. novembrī Inčukalnā, bet U-14 meiteņu komandas – 21. novembrī Rīgā (Ezerkrastu vidusskolas sporta zālē).

SF
JUGLASCIEMS