"Irlava/Avant" šokē "Valmieru" un ielaužas labāko astotniekā

14.12.2019

irlava_18.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra tabulas labāko astotniekā iekļuvusi Virslīgas debitante"Irlava/Avant", kas šovakar savā laukumā pusotras minūtes laikā likvidēja četru vārtu deficītu un galarezultātā ar 10:7 pieveica FBK "Valmiera". Uzvarētāju rindās četras rezultatīvas piespēles Ulda Purvišķa-Priedes kontā.

 

Virslīgas debitante "Irlava/Avant", kas problēmas spēj sagādāt jebkurai līdervienībai, savā laukumā uzņēma ambiciozo "Valmieru". Nebija pagājušas ne pilnas septiņas minūtes, kad viesi atradās it kā pārliecinošā vadībā ar 4:0, pa golam mājinieku vārtos iemeta Gatis Liepiņš un Ralfs Matīss Balodis, bet Ričards Eglītis pat divus. 8.minūtē noraidījumu uz piecām minūtēm nopelnīja tas pats Eglītis, bet to savukārt perfekti izmantoja laukuma saimnieki, nepilnas pusotras minūtes laikā četras reizes realizēdami savu skaitlisko vairākumu – 4:4. Pa golam Valmieras komandas vārtos iemeta Kristaps Kazlovskis, Ričards Gruziņš, Renārs Austrums un Toms Zālmanis. Pēc pirmā perioda vadībā ar 5:4 gan atradās valmierieši, bet pēc otrās trešdaļas vienu vārtu pārsvars bija irlavniekiem – 8:7. Pēdējā trešdaļā "Irlava/Avant" guva vēl divus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 10:7.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Renārs Austrums, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Marekam Stančikam, divus vārtus guva Ričards Gruziņš, pa 3 (2+1) punktiem sakrāja Krists Paulovičs un Renārs Stančiks, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm bija Uldis Purvišķis-Priede. Par labāko starp valmieriešiem atzina Gati Liepiņu, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti Ričarda Eglīša kontā, bet divus golus iemeta Mārtiņš Broks. "Irlava/Avant" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem pakāpās uz 7.vietu turnīra tabulā, bet "Valmierai" joprojām 16 punktu, bet tagad jau vairs tikai devītā pozīcija.

SF
JUGLASCIEMS