Starts 27. Latvijas čempionātam tiks dots šovakar Lielvārdē

14.09.2019

o_1d8ed3g7obkf85v1a5c1fu11uti1a.jpg

Šovakar pulksten 19.00 Lielvārdes novada Sporta centrā ar tradicionālo maču starp pašreizējiem ELVI florbola līgas vīriešiem čempioniem un vicečempioniem tiks atklāts Latvijas 27. čempionāts florbolā. Iespaidīgo čempionu kausu pie sevis glābā mājinieku klubs "Lielvārde/Fat Pipe", bet sudraba medaļas ar pagājušajā pavasarī "Arēnā Rīga" sajusto rūgtuma piegaršu ir Ulbrokas komandas, kas šosezon saucas "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", īpašumā.

 

13.aprīlī, kad abas komandas tikās Superfinālā, ulbrokieši pēdējā perioda sākumā izvirzījās vadībā ar 3:1, bet cīņas turpinājumā lielvārdieši spēja saņemties un izraut uzvaru ar 6:4, gāžot Ulbrokas klubu no čempionu troņa, kur tas bija gozējies divus gadus pēc kārtas. Kopumā abas komandas Virslīgā tikušās jau 21 reizi – 11 reizes panākumus guvuši Ulbrokas  florbolisti, bet 10 – lielvārdieši. Starpsezonu periodā abus klubus skārušas zināmas sastāva izmaiņas – Lielvārdes komandu pametis tās nenoliedzamais līderis Toms Akmeņlauks, kurš tagad aizstāvēs Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" krāsas, bet ulbrokiešu sastāvā vairs nebūs ļoti pieredzējušo Aināra Juškēviča un Ata Blinda.

 

Kopumā ELVI florbola līgā vīriešiem šajā sezonā būs par vienu klubu vairāk nekā pērn – mūsu florbola elitē atgriezušies irlavnieki kuru komanda startēs ar nosaukumu "Irlava/Avant". Kopā ar viņiem un divām jau iepriekš minētajām komandām par čempionu kausu cīnīsies arī "Bauska", Cēsu "Lekrings", "Ogres Vilki", Stalbes SK "Pārgauja", Liepājas "Kurši/Ekovalis", FBK "Valmiera", Kocēnu "Rubene", "Talsu NSS/Krauzers" un "Ķekava". Piecas pārējās pirmās kārtas spēles paredzētas rīt, 15.septembrī, tās notiks Valmierā, Cēsīs, Bauskā, Talsos un Liepājā. Jau zināms, ka ELVI florbola līgas Superfināls norisināsies 25.aprīlī "Arēnā Rīga".

SF
JUGLASCIEMS