Par 5. vietu pasaulē – pret ambiciozajiem slovākiem

11.05.2019

img_1614.jpg

Rīt Kanādas pilsētā Halifaksā ar spēlēm par medaļām noslēgsies 10. pasaules čempionāts florbolā junioriem, bet Latvijas vīriešu U19 izlase savu pēdējo maču šajā turnīrā aizvadīs jau šodien pulksten 16.00 (pēc Latvijas laika), cīņā par piekto vietu krustojot nūjas ar Slovākijas jaunajiem florbolistiem.

 

Aināra Juškēviča vadītā Latvijas junioru izlase šo turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Norvēģijas junioriem - 6:2. Jāsaka, ka šajā pasaules čempionātā latviešiem bija samērā reālas izredzes iekļūt pusfinālā, tikai apakšgrupas otrajā spēlē vajadzēja pieveikt titulēto Šveices valstsvienību. Trešā perioda sākumā latviešiem izdevās panākt izlīdzinājumu (4:4), bet tad sekoja mūsu spēlētāja noraidījums uz piecām minūtēm, ko veiksmīgi izmantoja pretinieki, gūstot vēl divus vārtus – 4:6. Mūsu puiši izmisīgi cīnījās līdz pēdējai sekundei, taču tika piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 5:6. Cerības pacīnīties par medaļām vēl nebija zudušas, taču vakar mačā pret pasaules čempioniem somiem tika piedzīvota sakāve ar 2:9. Vēl varēja cerēt uz brīnumu mačā starp norvēģiem un šveiciešiem, kurā Latvijas izlasei derēja Norvēģijas valstsvienības panākums ar vienu vārtu pārsvaru, taču arī tas nenotika – 2:7. Līdz ar to Latvijas juniori A apakšgrupā ierindojās 3. vietā. Tas nozīmēja, ka mūsu puišiem šajā čempionātā jāaizvada vairs tikai viena spēle, cīņā par piekto vietu pasaulē krustojot nūjas ar B apakšgrupas tās pašas vietas ieguvējiem.

 

3. vietu B apakšgrupā ieņēma Slovākijas juniori. Jāatzīst, ka Slovākijā florbola popularitāte pieaug ar katru gadu, arī rezultāti sevi neliek gaidīt. Sevišķi labi veicas slovāku sieviešu izlasēm, taču arī vīriešu komandas rāpjas par ranga kāpnēm uz augšu. Slovākijas vīriešu U19 izlase turnīra pirmajā mačā spēkojās ar Dānijas junioriem un svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 8:2. Turnīra turpinājumā sagādāt kādu pārsteigumu un iekļūt pusfinālā slovākiem gan neizdevās – ar 4:14 tika atzīts titulētās Zviedrijas izlases pārākums, bet ar 3:7 zaudēts kaimiņiem un, kā izrādījās, B apakšgrupas uzvarētājiem čehiem.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Ja Latvijas U19 vīriešu izlasei līdz šim divas reizes izdevies izcīnīt 4. vietu pasaulē, bet zemāk par 7. vietu latvieši nekad nav bijuši, tad slovāku labākais sasniegums fiksēts 2015. gada čempionātā, kad viņi izcīnīja 5. vietu. Latvieši toreiz bija zemākā pozīcijā – 7. Vietā. Pirms diviem gadiem Zviedrijas pilsētā Vekšē Slovākijas izlase pasaules čempionātu noslēdza 7.vietā, bet 5. vietu nu jau izcīnīja tieši latvieši. 2015.gada pasaules čempionātā Latvijas un Slovākijas izlases spēlēja vienā apakšgrupā, abu komandu savstarpējais mačs toreiz noslēdzās neizšķirti – 6:6.

 

Latvijas vīriešu U19 izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Arnijs Kuratņiks

U

Rubene

2.

Viesturs Mārtiņš Rubenis

U

Talsu NSS/Krauzers

3.

Rūdis Žukelis

U

Lielvārde/Fat Pipe

4.

Jānis Ragovskis

U

Talsu NSS/Krauzers

5.

Uldis Dūniņš

A

Lielvārde/Fat Pipe

6.

Kevins Šmits

U

Lekrings

7.

Matīss Kristians Morozovs

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Emīls Krūmiņš

U

Talsu NSS/Krauzers

10.

Roberts Zande

U

Lekrings

11.

Markuss Januševskis

U

FK Ogres Vilki

12.

Armands Savins

A

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Iļja Taratutins

A

Betsafe Oxdog Ulbroka

14.

Matīss Fogelis

U

Talsu NSS/Krauzers

15.

Armands Budreika

A

Talsu NSS/Krauzers

16.

Renāts Degins

A

Ķekava

17.

Aksels Imbovics

V

Kurši/Ekovalis

18.

Valters Kasjaņenko

V

Talsu NSS/Krauzers

19.

Valters Cīrulis

U

Lielvārde/Fat Pipe

20.

Endijs Kleistrovs

U

Ķekava

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Treneris: Remārs Vikānis

Vārtsargu treneris: Mārtiņš Krūms

Fiziskā sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS