Noskaidroti vecuma grupas ZU12 pirmās divīzijas finālisti

03.05.2016

lielvarde_tutans.jpg

Latvijas Bērnu un jauniešu čempionāta florbolā puišu U12 vecuma grupas pirmās divīzijas turnīrā kļuvušas zināmas finālistes - 4.maijā par čempionu kausu cīnīsies "Lielvārde/Sporta punkts" ar "Talsu NSS/Krauzeru", bet par bronzas medaļām sacentīsies "FS Masters/Ulbroka" un Liepājas FK "Kurši".

 

 

Pusfinālā Talsu novada sporta skolas audzēkņi tikās ar Liepājas "Kuršiem". Talsenieki regulārajā turnīra abās spēlēs bija pārāki par liepājniekiem - savā laukumā ar 7:0, bet viesos uzvara tika izcīnīta pēcspēles metienos - 3:2. Ceturtdaļfinālā "Talsu NSS/Krauzers" viegli tika galā ar "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem, izcīnot uzvaras ar 10:5 un 12:0. Tikmēr Liepājas "Kurši" pirmo kārtu pārvarēja ne mazāk pārliecinoši, ar 9:2 un 10:6 pārspējot "Valmieru/BSS". Pirmajā "Talsu NSS/Krauzera" un Liepājas "Kuršu" pusfināla sērijas spēlē, kas notika Liepājā, talsenieki jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 3:0, bet pēc tam mazliet ieslīga pašapmierinātībā, par ko drīz vien nācās samaksāt, jo liepājnieki otrajā trešdaļā guva trīs vārtus, uz ko Talsu komanda spēja atbildēt tikai ar vienu vārtu guvumu (4:3). Pēdējā trešdaļā liepājnieki aktīvi presingoja talseniekus pa visu laukumu, toties "Talsu NSS/Krauzeram" radās daudzas pretuzbrukuma iespējas, kas šoreiz gan palika neizmantotas. Trešais periods noslēdzās bez vārtu guvumiem – uzvaru ar 4:3 svinēja Talsu komanda. Atbildes spēlē Talsos komanda "Talsu NSS/Krauzers" pirmā ielaida vārtus, kad jau trešais precīzais metiens šajā sērijā padevās pretinieku līderim Ralfam Polim (0:1). Liepājnieku prieki par izlīdzinājumu sērijā bija īsi, jo jau pēc minūtes savus trešos vārtus pusfinālā guva arī talsenieks Valters Romaško -1:1. Izšķirošo pārsvaru "Talsu NSS/Krauzers" guva spēles otrajā periodā, kad aizturētā soda laikā vēlreiz precīzs bija Valters Romaško, panākot 2:1. Psiholoģiski smags vārtu zaudējums liepājniekiem bija desmit sekundes pirms otrās trešdaļas beigām, kad "golu uz ģērbtuvēm" liepājniekiem iemeta "Talsu NSS/Krauzera" rezultatīvākais spēlētājs Valters Kalnietis – 3:1. Pēdējā periodā, tāpat kā Liepājā, talsenieki spēlēja, domājot vairāk par rezultāta nosargāšanu, liepājnieki viņus ķēra, bet rezultāts nemainījās (3:1) un "Talsu NSS/Krauzers" iekļuva finalā, divu spēļu summā uzvarot ar 7:4. Par labāko spēlētāju "Talsu NSS/Krauzera" rindās tika atzīts Valters Romaško, kurš guva četrus no komandas septiņiem vārtiem, bet "Kuršiem" par labāko tika nosaukts aizsargs Rihards Markuss Mednis, kurš radīja daudz labu vārtu gūšanas iespēju saviem partneriem.


Ja talsenieki čempionāta finālā iekļuva vēl samērā viegli, tad daudz lielāka drāma risinājās pusfināla sērijā starp "Lielvārdes/Sporta punkts" un "FS Masters/Ulbrokas" jaunajiem florbolistiem. Pirmā spēle starp abām vienībām noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 2:2. Atbildes maču Lielvārdē labāk sāka "FS Masters/Ulbroka", izvirzoties vadībā pat ar 3:1. Otrās trešdaļas vidū lielvārdieši prata izmantot skaitlisko vairākumu un panākt 2:3, bet pēdējā perioda sākumā "Lielvārdes/Sporta punkts" un U12 vecuma grupas rezultatīvākais spēlētājs Oskars Tūtāns realizēja soda metienu, izlīdzinot rezultātu - 3:3. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām ulbrokiešu komandas līderis Oskars Megnis vēlreiz vadībā izvirzīja "FS Masters/Ulbroku" - 4:3. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Lielvārdes komandas treneris Iļja Nazarovs pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ulbrokieši pamanījās iedzīvoties noraidījumā, ko 12 sekundes pirms pamatlaika beigām izmantoja Oskars Tūtāns, vēlreiz apliecinot savu līdera statusu - neizšķirts mačā (4:4) un visā sērijā (6:6). Spēles pagarinājuma otrajā minūtē precīzs bija Ingars Pinka, kurš izmantoja Oskara Tūtāna piespēli - 5:4 spēlē un 7:6 sērijā par labu "Lielvārdei/Sporta punkts". Par labāko spēlētāju Lielvārdes komandas rindās tika atzīts Oskars Tūtāns, bet par labāko starp ulbrokiešiem - Gusts Tolmanis.

 

Finālā, kas 4.maijā notiks Lielvārdes novada sporta centrā, tiksies "Lielvārde/Sporta punkts" un "Talsu NSS/Krauzers", bet par trešo vietu sacentīsies "FS Masters/Ulbroka" un FK "Kurši".

 

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Maķevics,
LFS Jaunatnes komitejas vadītājs

SF
JUGLASCIEMS