Vecuma grupas ZU11 komandas sacenšas Talsos

12.04.2016

talsi_mazie.jpeg

ZU11 vecuma grupā kopumā piedalījās desmit komandu, bet finālposmā, kur komandām būs jāaizvada pa divām spēlēm katrai ar katru, piedalās piecas - FK "Kurši", "Talsu NSS/Krauzers", "Ķekavas Bulldogs", "CPSS/Lekrings" un "FS Masters/Ulbroka". 10.aprīlī Talsos notika finālturnīra pirmā sabraukuma spēles.

 

Pirmajā spēlē tikās "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Regulārajā turnīrā pārāki ar 5:1 un 3:2 bija talsenieki, arī šoreiz mājinieki apliecināja savu favorītu statusu, svinot uzvaru ar 8:1. Par labāko ulbrokiešu rindās tika atzīts Edijs Šenbergs, bet starp Talsu komandas spēlētājiem - vārtsargs Sandijs Gabriels Siliņš.


Otrajā spēlē tikās "Ķekavas Bulldogs" un Liepājas "Kuršu" florbolisti. Lai arī ķekavieši šosezon demonstrē diezgan labu sniegumu, liepājnieku neveiksme pēcspēles metienos (4:5 PS) tomēr bija diezgan negaidīta, jo kurzemnieki līdz šim divu sezonu laikā bija piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu. Labākais spēlētājs liepājnieku rindās - Gustavs Griezītis, kurš guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet ķekaviešu sastāvā par labāko tika atzīts vārtsargs Alekss Birkenfelds.


Sabraukuma posma trešā spēle starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "CPSS/Lekrings" izvērtās par īstu trilleri. Cēsnieki otrā perioda sākumā izvirzījās vadībā ar 4:1, bet pēc talsenieku pieprasītā 30 sekunžu pārtraukuma Daniels Karlsons izcēlās ar diviem precīziem metieniem, bet Klāvs Araks un Roberts Vegners guva pa vieniem vārtiem, izvirzot Talsu komandu vadībā ar 5:4. Pēdējā trešdaļā rezultātu izlīdzināja cēsnieks Bruno Beķeris (5:5), bet pusminūti pirms pamatlaika beigām pie sava otrā panākuma tika Roberts Vegners - 6:5! Par labāko spēlētāju "Talsu NSS/Krauzers" rindās tika atzīts uzvaras vārtu autors Roberts Vegners, bet starp cēsniekiem - Arnolds Zariņš.


Ceturtajā spēlē "Kurši" viegli tika galā ar "FS Masters/Ulbroku", izvirzoties vadībā pat ar 6:0. Ulbrokiešiem gandarījuma vārtus izdevās gūt vien divas minūtes pirms spēles beigām, galarezultātā piekāpjoties ar 1:6. Labākais spēlētājs starp liepājniekiem - Roberts Alanderis, bet ulbrokiešu sastāvā - Renārs Rēders.


Piektajā mačā "CPSS/Lekrings" apspēlēja ķekaviešus ar 8:3. Līdz pat spēles vidum ritēja līdzīga cīņa, bet cēsniekiem izdevās lauzt spēles gaitu savā labā un gūt piecus bezatbildes vārtus. Iespējams, iepriekš svinētā uzvara pār Latvijas čempioniem buldogiem bija prasījusi pārāk daudz spēku... Labākais starp cēsniekiem bija Jēkabs Berkolts ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet starp ķekaviešiem - Kristers Elksnis.


Sestajā spēlē tikās abas līdervienības - regulārā turnīra uzvarētāji liepājnieki un otro vietu ieņēmusī komanda "Talsu NSS/Krauzers". Regulārajā turnīrā abas komandas pa reizei apmainījās ar uzvarām, abās spēlēs fiksējot rezultātu 4:2. Šoreiz cīņu daudz apņēmīgāk sāka "Kurši", kas līdz otrā perioda beigām panāca pat 6:1. Lai arī talseniekiem izdevās uzvarēt pēdējo trešdaļu, vēl viena pakaļdzīšanās komandai nebija pa spēkam, tāpēc piedzīvots zaudējums ar 3:6. Labākais Talsu komandā Daniels Karlsons, "Kuršiem" - vārtsargs Mārcis Zanders.


Finālposma pirmo dienu noslēdza "FS Masters/Ulbrokas" un "CPSS/Lekringsa" duelis. Pirmie vārtus guva ulbrokieši, bet cēsnieki klusēja līdz pat trešajam periodam. Pēdējās trešdaļas sākuma "CPSS/Lekrings" rezultātu izlīdzināja, bet pamatlaika pēdējā minūtē guva divus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 3:1.


Nākamais finālturnīra sabraukuma posms notiks Ķekavā 7.maijā.


Informāciju sagatavoja Mārtiņš Maķevics,

LFS Jaunatnes komitejas vadītājs


SF
JUGLASCIEMS