Latvietes piedzīvo sakāvi no polietēm un pamet labāko sešinieku

14.12.2019

img_5904.jpg

Pēc sešiem gadiem, kas pavadīti pasaules labāko komandu sešiniekā, to pametīs Latvijas sieviešu florbola izlase. Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad latvietes Šveices pilsētā Neišatelē notiekošā pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā šodien ar 1:6 atzina Polijas valstsvienības pārākumu. Goda vārtus mūsu komandas labā guva Elizabete Pavlovska.

 

Latvietes šajā pasaules čempionāta florbolā finālturnīrā tikai vienā no piecām aizvadītajām spēlēm (pret norvēģietēm) pirmās bija guvušas vārtus. Nelāgā tradīcija turpinājās arī šodien, turklāt jau pašā pirmajā minūtē polietēm izdevās pārspēt mūsu vārtsardzi Kristīni Kirilovu – 0:1. 11.minūtē rezultāts kļuva jau 0:2. Tikai 15.minūtē iemesls gavilēm radās arī Latvijas izlases spēlētājām, jo vārtus guva Elizabete Pavlovska – 1:2. Kā vēlāk izrādījās, tas tā arī palika mūsu komandas vienīgais vārtu guvums. Toties Polijas florbolistes katrā nākamajā periodā guva vēl pa diviem vārtiem, sagādājot latvietēm sāpīgu zaudējumu ar 1:6.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīta aizsardze Elizabete Pavlovska – vienīgā mūsu komandas vārtu guvēja. Elizabetei tāds tituls tika jau otro spēli pēc kārtas. Rīt latvietes aizvadīs savu pēdējo maču šajā finālturnīrā, ar Slovākijas un Vācijas izlašu spēles zaudētājām spēkojoties par 7.vietu pasaulē.

 

Pasaules čempionāta florbolā finālturnīrs

Latvija – Polija 1:6 (1:2; 0:2; 0:2)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Elizabete Pavlovska 1 (1+0).


SF
JUGLASCIEMS