Latvietes pārākas pēdējā periodā, pusfinālā iekļūst šveicietes

12.12.2019

img_4836.jpg

Šovakar Šveices pilsētā Neišatelē notiekošā pasaules čempionāta florbolā sievietēm ceturtdaļfināla spēli aizvadīja Latvijas sieviešu izlase, kam pretī stājās titulētās mājinieces šveicietes. Lai arī pēdējā trešdaļā pārakas ar 2:1 bija latvietes, visā mačā ar 10:4 triumfēja mūsu pretinieces. Divus vārtus mūsu komandas labā guva Laura Gaugere, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Elizabete Pavlovska.

 

Pasaules čempionāta finālturnīra saimnieces ceturtdaļfināla spēli pret latvietēm sagaidīja ar trim uzvarām trijos mačos, kamēr mūsu meitenēm tā bija jau piektā cīņa piecās dienās. Tiesa, arī bez tā par šīs spēles favorītēm viennozīmīgi tika uzskatītas šveicietes. Savu favorīšu statusu mūsu valstsvienības pretinieces apliecināja jau pirmajā periodā, iegūstot izšķirošu pārsvaru – 5:0. Otrajā trešdaļā šveicietes guva vēl četrus vārtus, tiesa, tagad arī latvietes nepalika parādā – pa bumbiņai laukuma saimnieču vārtos iemeta Paula Metāla un Elizabete Pavlovska – 2:9. Pēdējo 20 minūšu laikā sekmīgāk darbojās jau mūsu florbolistes, jo divus vārtus guva Laura Gaugere, kamēr šveicietes spēja atbildēt ar tikai vienu precīzu metienu. Tomēr kopumā ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:4 svinēja Šveices komanda, kas tādejādi nodrošināja sev vietu pusfinālā.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta Elizabete Pavlovska, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākā mūsu komandā ar diviem goliem bija Laura Gaugere. Rīt mūsu meitenēm būs pirmā brīvdiena, bet parīt viņas sāks miniturnīru par piekto vietu pasaulē. Pirmajā izslēgšanas spēlē mūsu izlases pretinieces būs mača Čehija – Polija neveiksminieces.

 
Pasaules čempionāts florbolā sievietēm (ceturtdaļfināls)
Latvija – Šveice 4:10 (0:5; 2:4; 2:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Laura Gaugere 2 (2+0), Paula Metāla 1 (1+0), Elizabete Pavlovska 1 (1+0), Lība Daija Mikova 1 (0+1), Anna Ankudinova 1 (0+1), Samanta Bērziņa 1 (0+1), Simona Grāpēna 1 (0+1).
 

SF
JUGLASCIEMS