Šodien Latvijas florbolistēm astotdaļfināla cīņa pret norvēģietēm

11.12.2019

img_2859.jpg

Šodien pulksten 13.00 (pēc Latvijas laika) Šveices pilsētā Neišatelē laukumā dosies Latvijas sieviešu florbola izlase, lai pasaules čempionāta finālturnīrā aizvadītu savu līdz šim svarīgāko spēli – astotdaļfināla cīņu pret Norvēģijas valstsvienību. Panākums šajā mačā latvietēm jau kārtējo reizi garantēs vietu pasaules labāko astotniekā, kur tās atradušās vienmēr. Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV 7.

 

Latvijas sieviešu florbola izlase sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā pasaules čempionāta finālturnīru B apakšgrupā sāka ar smagu zaudējumu čehietēm (2:14), aizvakar ļoti līdzvērtīgā cīņā ar 5:7 atzina Slovākijas valstsvienības pārākumu, bet vakar ar 1:16 piekāpās pasaules čempionēm zviedrietēm. Pa to laiku norvēģietes, kuras šobrīd pasaules reitingā ieņem sev neraksturīgi zemu vietu – tikai devīto, cīnījās C apakšgrupā ar ievērojami parocīgākām pretiniecēm. Skandināvietes ar 7:4 pārspēja igaunietes, ar 5:4 – dānietes, bet japānietes uzveica ar 2:1, savā apakšgrupā ieņemot pirmo vietu.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs

Datums

Plkst.

1. komanda

2. komanda

Rez.

08.12.

11.30

Latvija

Čehija

2:14

09.12.

14.30

Slovākija

Latvija

7:5

10.12.

20.30

Zviedrija

Latvija

16:1

11.12.

13.00

Latvija

Norvēģija

 

 

Pirms četriem gadiem, kad latvietes un norvēģietes mērojās spēkiem Polijas pilsētā Babimostā notikušajā turnīrā Sešu valstu izaicinājuma kausa turnīrā, uzvaru ar 4:2 svinēja Norvēģijas izlase. Latvijas komandas labā pa vārtiem toreiz guva Inga Ametere un Monika Džigure. Arī 2017.gadā, kad abas valstsvienības tikās pasaules čempionātā, kas notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, pie uzvaras tika skandināvietes – 3:2. Latvijas komandas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Līga Garklāva un Evelīna Garbare. Toties pirms diviem mēnešiem, kad sešu valstu izlases par Izaicinājuma kausu cīnījās Polijas pilsētā Novi Targā, latvietes uzvarēja norvēģietes ar 4:2. Pa golam Latvijas izlases labā guva Elīza Elizabete Bērziņa, Klinta Mārtiņjēkaba, Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova. Visas četras šīs florbolistes Latvijas izlases sastāvā cīnās arī Neišatelē.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Norvēģijas valstsvienību

1. maiņa: Džeina Eglīte (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Madara Adamane (A) – Lība Daija Mikova (A).

2. maiņa: Simona Grāpēna (U) – Laura Gaugere (U) – Jūlija Rozīte (U); Elizabete Pavlovska (A) – Samanta Bērziņa (A).

3. maiņa: Inga Ametere (U) – Līga Vancāne (U) – Anna Ankudinova (U); Kristiāna Grāvīte (A) – Evelīna Garbare (A).

4. maiņa: Paula Metāla – Māra Stapkēviča - Klinta Mārtiņjēkaba

Vārtos: Lauma Višņevska.

Rezervē: Kristīne Kirilova.

 

Latvijas izlase, kurai pasaules reitingā šobrīd ir piektā vieta, līdzšinējos 11 pasaules čempionāta finālturnīros vienu reizi izcīnījusi 4.vietu, trīs reizes finišēja 5.vietā, četras reizes, tostarp arī pirms diviem gadiem Bratislavā, izcīnīja 6.vietu, bet vēl trīs reizes – 7.vietu. Pa to laiku norvēģietēm savulaik pat divas reizes izdevies  izcīnīt pasaules čempionāta bronzu, trīs reizes viņām bija 4.vieta, pa reizei – 5.vieta, 6.vieta, un 7.vieta, divas reizes 8.vieta un vēl vienu reizi – 9.vieta. Pirms diviem gadiem viņas pasaules čempionāta finālturnīrā finišēja 8.vietā.

 

Šo pasaules čempionāta finālturnīru Latvijas izlase sākusi B apakšgrupā, kurā tās pretinieces ir čehietes, slovākietes zviedrietes. 12. pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiek no 7. līdz 15.decembrim Neišatelē. 16 komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Somija, Šveice, Polija un Vācija) un B (Zviedrija, Čehija, Latvija un Slovākija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Dānija, Norvēģija, Igaunija, Japāna) un D (Austrālija, Singapūra, Taizeme un ASV). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

IBF Falun (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

4.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

5.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

6.

Simona Grāpēna

U

Rubene

7.

Jūlija Rozīte

U

Rubene

8.

Samanta Bērziņa

A

Rubene

9.

Laura Gaugere

A

Rubene

10.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

11.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

12.

Lība Daija Mikova

U/A

Rubene

13.

Paula Matisone

U

Rubene

14.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

15.

Inga Ametere

U/A

Ķekavas Bulldogs

16.

Māra Stapkēviča

U

NND Rīga

17.

Madara Adamane

A

Rubene

18.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

19.

Kristiāna Grāvīte

A

Ķekavas Bulldogs

20.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Fiziskās sagatavotības trenere: Gundega Immere

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Izlases menedžere: Santa Kazaine

SF
JUGLASCIEMS