Rīhimeki paziņojis sastāvu nometnei pirms kvalifikācijas turnīra

28.11.2019

img_6873.jpg

Latvijas vīriešu florbola izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki nosaucis 23 spēlētāju sastāvu, kas uzaicināts uz pēdējo treniņnometni pirms 2020. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra. Nometne no 25.-27. janvārim norisināsies Liepājā, kur no 29. janvāra līdz 1.februārim arī tiks dalītas ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru.

 

Somu speciālists Rīhimeki valstsvienības sastāvā iekļāvis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība ir no "Lielvārde/FatPipe" komandas - pieci spēlētāji. Četri florbolisti būs no Cēsu "Lekringa", pa trim - no "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" un "Talsu NSS/Krauzers", bet pa diviem - no Stalbes "Pārgauja" un Liepājas "Kurši/Ekovalis". Pārējie četri izlasē iekļautie florbolisti spēlē somu klubos - Morics Krūmiņš (Nokian KrP), Jānis Ragovskis (LaSB), Pēteris Trekše un Klāvs Jansons (abi Koovee).

 

Kvalifikācijas turnīram gan tiks pieteikti tikai 20 no šiem spēlētājiem, bet trīs tuvākie rezervisti tiks piesaistīti gadījumā, ja kāds no pamatsastāva iedzīvosies savainojumā.

 

Latvijas izlases sastāvs: 

Spēlētājs Pozīcija Komanda
JĀNIS SALCEVIČS V LIELVĀRDE/FATPIPE
MARKUSS PLŪDUMS V LEKRINGS
VALTERS KASJAŅENKO V TALSU NSS/KRAUZERS
JĀNIS RAJECKIS A LEKRINGS
ARTŪRS JURŠEVSKIS A SK PĀRGAUJA
ARMANDS SAVINS A LIELVĀRDE/FATPIPE
KĀRLIS JĀNIS PETROVSKIS A LH.LV/OXDOG ULBROKA
TOMS BITMANIS A TALSU NSS/KRAUZERS
JĀNIS RAGOVSKIS A LASB (SOMIJA)
MORICS KRŪMIŅŠ A NOKIAN KRP (SOMIJA)
MIHAILS KOSTUSEVS A KURŠI/EKOVALIS
ARTIS RAITUMS U TALSU NSS/KRAUZERS
PĒTERIS TREKŠE U KOOVEE (SOMIJA)
KLĀVS JANSONS U KOOVEE (SOMIJA)
ANDRIS RAJECKIS U LEKRINGS
KEVINS ŠMITS U LEKRINGS
ROLANDS KOVAĻEVSKIS U LH.LV/OXDOG ULBROKA
EDŽUS CERIŅŠ U LH.LV/OXDOG ULBROKA
EDGARS PURIŅŠ U SK PĀRGAUJA
TOMS AKMEŅLAUKS U KURŠI/EKOVALIS
JURIS GRIBUSTS U LIELVĀRDE/FATPIPE
AIVIS KUSIŅŠ U LIELVĀRDE/FATPIPE
NIKS BLUMFELDS U LIELVĀRDE/FATPIPE

 

Kopā pasaules čempionāta kvalifikācijai reģistrējušās 35 izlases un starp tām pirmo reizi ir arī viena Āfrikas kontinenta pārstāve - Kotdivuāra, kas startēs Eiropas zonas EUR 2 grupas turnīrā.

 

Dalību finālturnīrā jau garantējuši mājinieki somi un Ziemeļameriku pārstāvošās ASV un Kanādas izlases. Atlikušās 13 vietas sadalīs Eiropas un Āzijas/Okeānijas florbolisti.

 

Eiropas zonas kvalifikācijas sistēma ir piedzīvojusi kārtējās pārmaiņas un šī reģiona izlases šoreiz sadalītas trīs grupās, kurās katrā būs divas četru komandu apakšgrupas. Latvijas izlases tiešie pretinieki EUR3 turnīrā būs Vācijas, Austrijas un Francijas florbolisti, bet otrā apakšgrupā sacentīsies Čehijas, Spānijas, Nīderlandes un Lihtenšteinas valstsvienības. Finālturnīram, kas nākamā gada nogalē notiks Helsinkos kvalificēsies abu apakšgrupu uzvarētāji un komanda, kura būs pārāka otro pozīciju ieņēmušo vienību duelī.

 

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra četrās dienās aizvadīs četrus mačus - pret Franciju (29.janvārī), Austriju (30.janvārī), Vāciju (31.javārī) un spēli par vietu (1.februārī), kas būs atkarīga no sekmēm pirmajās trīs cīņās. Latvijas vīriešu florbola izlase pasaules rangā šobrīd ieņem 8. vietu, Vācijas - 5. vietu, Austrijas - 24. vietu, bet Francijas - 32. vietu.

SF
JUGLASCIEMS