Čempioni rāda raksturu Liepājā un gūst principiālu uzvaru

27.10.2019

lielvarde_zuks_19.jpg

Ļoti svarīgu un principiālu uzvaru guvusi ELVI florbola līgas vīriešiem pašreizējā čempione "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar viesojās Liepājā pie sava bijušā līdera Toma Akmeņlauka jaunā kluba "Kurši/Ekovalis". 16 minūtes pirms pamatlaika beigām lielvārdieši vēl zaudēja ar 1:4, bet galarezultātā bija pārāki ar 5:4. Izšķirošais vārtu guvums Antona Žuka kontā.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" tikai vakar aizvadīja smagu spēli savā laukumā, ar 2:3 piekāpjoties komandai "Talsu NSS/Krauzers", bet jau šodien devās uz Liepāju, lai mērotos spēkiem ar klubu "Kurši/Ekovalis", uz kuru starpsezonā bija pārcēlies lielvārdiešu ilggadējais līderis Toms Akmeņlauks. Jau ilgāku laiku Liepājas komandas sastāvā ir lielvārdiešu bijušais spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, bet nupat tajā iekļāvies arī vēl viens Lielvārdes florbola audzēknis – vārtsargs Normunds Krūmiņš. Jāpiebilst, ka Lielvārdes komanda uz Liepāju devās bez vismzas pāris saviem līderiem. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 9.minūtē rezultātu atklāja liepājnieku kapteinis Kaspars Klamers (1:0). 36.minūtē Gints Siliņš panāca jau 2:0, bet 37.minutē pirmos vārtus viesu labā guva Mariss Giņko – 1:2. Pirms otrā pārtraukuma Toms Akmeņlauks atjaunoja divu vārtu pārsvaru mājiniekiem – 3:1. Pēdējā perioda sākumā tas pats Akmeņlauks par bīstamu spēli tika noraidīts uz piecām minūtēm. To laikā vispirms Mihails Kostusevs realizēja soda metienu (4:1), bet tad veiksmīgu, kā vēlāk izrādījās, pakaļdzīšanos sāka lielvārdieši. Dinārs Vaitaitis un Juris Sandis Jēgers liepājnieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 3:4. 52.minūtē Jēgers atjaunoja neizšķirtu (4:4), bet 57.minūtē Antons Žuks guva uzvaras vārtus "Lielvārdei/Fat Pipe" – 5:4. Interesanti, ka pilnīgi visi vārti šajā mačā, ja neskaita Kostuseva realizēto soda metienu, tika gūti, komandām izmantojot savu skaitlisko vairākumu.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma debitants un vienu vārtu autors Dinārs Vaitaitis, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Juris Sandis Jēgers. Par labāko starp liepājniekiem atzina Gintu Siliņu, kuram arī viens vārtu guvums, bet rezultatīvākie ar diviem punktiem katram bija Mihails Kostusevs un Ričards Dēvits. Lielvārdieši pēc šīs uzvaras ar 11 punktiem pakāpās uz 7.vietu turnīra tabulā, bet liepājniekiem joprojām 12 punktu un 6.vieta.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Kurši/Ekovalis" - "Lielvārde/Fat Pipe" 4:5 (1:0, 2:1, 1:4)

Metienu attiecība:

20:32 (7:9; 9:10; 4:13)

Rezultatīvākie:

"Kurši/Ekovalis" – Mihails Kostusevs 2 (1+1), Ričards Dēvits 2 (0+2), Kaspars Klamers 1 (1+0), Gints Siliņš 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (1+0).

"Lielvārde/Fat Pipe" – Juris Sandis Jēgers 3 (2+1), Antons Žuks 1 (1+0), Dinārs Vaitaitis 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (1+0), Maikls Nazarovs 1 (0+1), Sandis Mihailovskis 1 (0+1), Juris Gribusts 1 (0+1), Jānis Salcevičs 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS