"Lielvārde/Fat Pipe" pēdējā periodā nolauž "Lekringu", sērijā – 1:0

23.03.2019

lielvarde_iemeta_19.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sēriju ar uzvaru sākusi "Lielvārde/Fat Pipe", kas šovakar savā laukumā ar 9:5 pieveica Cēsu "Lekringu". Izšķirošo pārsvaru lielvārdieši ieguva tikai pēdējā periodā. Lielisku maču uzvarētāju rindās aizvadīja Juris Sandis Jēgers, kuram 4 (2+2) rezultativitātes punkti.

 

Lielvārdes novada sporta centrā šovakar savu pusfināla sēriju sāka divas komandas, kuras cetutdaļfināla kārtu pārvarēja ar vismazāko spēku patēriņu - "Lielvārde/Fat Pipe" un Cēsu "Lekrings". Lielvārdiešiem pietika ar četriem mačiem, lai sezona noslēgtos Stalbes "Pārgaujai" (7:3, 4:3, 8:3, 7:5). Cēsnieki, tiekoties ar Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", trešajā mačā piekāpās ar 4:6, bet pārējās četrās spēles svinēja uzvaru (9:3, 9:6, 9:2, 10:4).

 

Lielvārdieši, kā jau ierasts, bija parūpējušies par iespaidīgu pusfināla sērijas atklāšanas ceremoniju, tās odziņa bija bungu perfomance. Pēc valsts himnas nodziedāšanas abas komandas devās laukumā un sākās ārkārtīgi spraiga un aizraujoša cīņa. Rezultātu jau 6.minūtē atklāja laukuma saimnieki – no labās malas cēsnieku vārtsargam netveramu metienu izdarīja Juris Sandis Jēgers – 1:0. Drīz vien lielvārdiešiem nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā. Mājinieki šīs divas minūtes izturēja godam, bet uzreiz pēc tam ar vārtu guvumu izcēlās cēsnieks Jorens Malkavs – 14.minūtē rezultāts kļuva neizšķirts (1:1). Neizšķirts uz rezultātu tablo bija arī pēc pirmā perioda (2:2), bet jāpiebilst, ka mājinieki vēl divas reizes cīnījās skaitliskajā mazākumā. Cēsniekiem arī otros vārtus guva Jorens Malkavs, bet Lielvārdes komandā ar vārtu guvumu izcēlās Niks Blumfelds. Arī otrajā trešdaļā abas vienības guva pa diviem vārtiem (4:4), turklāt laukuma saimniekiem divas reizes nācās atspēlēties. Zināms lūzuma punkts bija pēdējā perioda pirmajās trijās minūtēs, kad "Lielvārde/Fat Pipe" guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:4. Viesi gan vēl samazināja reuzltāta starpību līdz minimumam (5:6), bet mača pēdējās četras minūtes ļoti pārliecinoši aizvadīja mājinieki, gūstot vēl trīs vārtus un svinot uzvaru ar 9:5. Sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem vadībā ar 1:0 izvirzījās "Lielvārde/Fat Pipe".

 

Uzvarētāju rindās ražīgu maču aizvadīja Juris Sandis Jēgers, kura kontā 4 (2+2) rezultativitātes punkti. Pa trim punktiem Rūdim Žukelim un Jurim Gribustam, bet balvu kā labākais spēlētājs saņēma divu vārtu autors Niks Blumfelds. Par labāko starp cēsniekiem tika atzīts Jānis Rajeckis, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divus golus iemeta Jorens Malkavs, bet 2 (1+1) punkti Pēterim Trekšem. Jau rītvakar abas komandas aizvadīs pusfināla sērijas otro spēli, tā notiks Cēsīs.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/Fat Pipe" – "Lekrings" 9:5 (2:2, 2:2, 5:1), sērijā 1:0

Metienu attiecība:

22:21 (9:7, 4:6, 9:8)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Juris Sandis Jēgers 4 (2+2), Rūdis Žukelis 3 (2+1), Juris Gribusts 3 (0+3), Niks Blumfelds 2 (2+0), Uldis Dūniņš 1 (1+0), Artūrs Skadiņš 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (0+1), Kaspars Mudelis 1 (0+1).

"Lekrings" – Jānis Rajeckis 3 (2+1), Jorens Malkavs 2 (2+0), Pēteris Trekše 2 (1+1), Kārlis Bulmeisters 1 (0+1), Artis Savins 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS