Bērnunama bērnu atbalstam sākas labdarības projekts "Sports vieno"!

12.03.2019

ziedojums.jpg

Sabiedriska labuma organizācija "Taureņa efekts" sadarbībā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības zīmolu ELVI, Latvijas Florbola savienību un citiem partneriem sāk jaunu labdarības projektu "Sports vieno", kura laikā tiks vākti līdzekļi, lai bērnunamos mītošajiem bērniem un jauniešiem radītu iespēju apmeklēt sporta treniņus, pasākumus un sacensības, attīstot šo bērnu fiziskās prasmes, pašdisciplīnu un motivāciju.

 

"Sports bērniem un jauniešiem ir nozīmīga dzīves sastāvdaļa, kas ne vien uztur viņu fizisko formu, bet arī palīdz veidoties personībai, māca disciplīnu, rada vēlmi pēc sasniegumiem, attīsta motivāciju strādāt, palīdz dibināt kontaktus nākotnei. Diemžēl tiem bērniem, kuru ikdiena paiet bērnunamos, līdzās nav atbalstošas ģimenes, kas radītu viņos interesi par sportu, vestu uz treniņiem, sacensībām, tādēļ kopā ar mūsu ilggadējo sadarbības partneri Latvijas Florbola savienību esam radījuši projektu "Sports vieno", kura laikā ikviens varēs ziedot līdzekļus, lai nodrošinātu profesionālas un jēgpilnas sporta aktivitātes bērnunamos mītošajiem bērniem," norāda viena no akcijas iniciatorēm, SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine.

 

Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons stāsta: "Latvijas Florbola savienība jau vairākkārt īstenojusi dažādus projektus aprūpes iestādes mītošo bērnu un jauniešu atbalstam, tādēļ esam pārliecinājušies, cik sports var būt dziedējošs un motivējošs tiem, kuri palikuši bez līdzcilvēku atbalsta un ģimenes sniegtās drošības sajūtas. Sports palīdz atrast draugus ārpus bērnunama vides, palīdz izlādēt dusmas un netaisnības sajūtu, palīdz attīstīt mērķtiecību un ticību sev.  Esmu patiesi gandarīts, ka šis projekts beidzot sniegs iespēju nodrošināt sistemātisku un mērķtiecīgu atbalstu institūcijās dzīvojošajiem bērniem un jauniešiem. Atbalstot projektu, mums katram ir iespēja parādīt, ka mums nav vienaldzīgs šo bērnu liktenis, ka mēs kā sabiedrība esam viņiem līdzās, ticam viņu talantiem, spējām!"

 

“Pēdējā laikā Latvijā daudz tiek runāts par to, ka mums ir jārada tāda sabiedrība, lai nevienam bērnam nebūtu jādzīvo bērnu namā, jo institucionālā aprūpe nespēj nodrošināt bērna augšanai nepieciešamo. Uzņemties rūpes par bērnu namā nonākušu bērnu vai jaunieti nespēj ikviens, tomēr mēs katrs jau šobrīd varam kaut ko darīt, lai uzlabotu šo bērnu un jauniešu ikdienu, palīdzot viņiem iekļauties sabiedrībā un radot iespējas pilnvērtīgai dzīvei. Tāpēc es aicinu visus vienoties atbalstā bērniem un jauniešiem bērnunamos, lai kopā iedvesmotu viņus labākai dzīvei, jo sports motivē, sports norūda, sports ved uz sasniegumiem un sports vieno!" mudina L.Vārtukapteine.

 

 

Ziedot projektam iespējams nacionālā mazumtirdzniecības tīkla ELVI veikalos, dzērienu outlet tīklā "AlkOutlet Dzērieni un  vīni", lietotu preču mazumtirdzniecības veikalos "KRISTĪNE-RR" un degvielas uzpildes stacijās "VIRŠI-A", kā arī tiešsaistē projekta mājaslapā www.taurenaefekts.lv.

SF
JUGLASCIEMS