"Valmiera" nepadodas! Čempioni tiek pieveikti "bullīšos"

10.03.2019

valmiera_gols_18.jpg

Daudz sīvāka, nekā varēja gaidīt, izvērtusies ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla sērija starp komandām "Valmiera" un "Betsafe Oxdog Ulbroka". Ja vakar pašreizējie čempioni ulbrokieši viesos sakāva valmieriešus ar 12:1, tad šovakar valmieriešiem turpat Vidzemes Olimpiskajā centrā izdevās revanšēties pēcspēles metienos (5:4), sērijā atjaunojot līdzsvaru – 2:2. Par šīsdienas spēles varoni jāsauc Mārtiņš Broks, kurš pēdējā periodā, spēlējot skaitliskajā mazākumā, spēja panākt izlīdzinājumu (4:4), kā arī realizēja izšķirošo "bullīti".

 

Ja "Betsafe Oxdog Ulbroka", kā jau tas pašreizējai čempionei pieklājas, kļuva par regulārā turnīra uzvarētāju, tas vicečempionei "Valmierai" šī sezona aizritēja kā pa celmiem – valmierieši kā pēdējie kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Tomēr, kā kārtējo reizi apstiprinās, regulārajā turnīrā izcīnītā vieta vēl nebūt negarantē panākumu arī izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Jau šīs sērijas pirmajās divās spēlēs, kas notika Ulbrokā, abas sāncenses panākumus dalīja uz pusēm – vispirms ar 5:0 uzvarēja ulbrokieši, bet pēc tam valmierieši revanšējās ar 9:5. Šīs nedēļas nogalē sērija pārcēlās uz Vidzemes Olimpisko centru, Valmierā, kas  vakar ļoti veiksmīgs bija Ulbrokas komandai – valmierieši tika sakauti ar 12:1. Toties jau šovakar turpat Valmierā cīņai bija pavisam cits raksturs. 8.minūtē rezultātu atklāja valmierieši Daniela Urbanoviča personā (1:0), bet viesi pāris minūšu laikā atbildēja ar Emīla Birķa un Rolanda Kovaļevska vārtu guvumiem – 2:1. Minimāls pārsvars (3:2) Ulbrokas komandai kā pēc pirmā perioda (3:2), tā arī pēc otrās trešdaļas (4:3). Pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 47.minūtē, kad Valmieras komanda cīnījās skaitliskajā mazākumā, rezultātu izlīdzināt izdevās Mārtiņam Brokam – 4:4. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, tāpat arī pagarinājumā. Pēcspēles metienu sērijā uz ulbrokieša Ata Blinda golu ar vārtu guvumiem atbildēja valmierieši Aigars Belasovs un Mārtiņš Broks, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4, bet sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 2:2.

 

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem bija Gatis Liepiņš, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Agris Rogainis, kurš vārtos devās tikai pēcspēles metienu laikā un atvairīja četrus no pieciem pretinieku raidījumiem. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Lauri Zaicevu, kura kontā viena piespēle, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Rolands Kovaļevskis. Sērijas piektā spēle notiks nākamās nedēļas nogalē Ulbrokā.


JUGLASCIEMS