Latvijas 29. Universiādē florbolā triumfē RTU studenti

06.02.2019

img_3234.jpg

3. februārī Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, norisinājās Latvijas 29. Universiādes turnīrs florbolā. Sešu Latvijas augstskolu izlašu konkurencē par Universiādes uzvarētājiem kļuva Rīgas Tehniskās universitātes florbolisti, vēl godalgotajā trijniekā iekļuva arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija un Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

 

Turnīrā piedalījās Vidzemes Augstskola (ViA), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Latvijas Universitāte (LU) un Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA). Sacensību pirmajā posmā komandas aizvadīja viena apļa turnīru, izspēlējot katra ar katru vienu spēli. Pēc apļa turnīra labākās divas komandas spēlēja finālā, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnījās par bronzas medaļām. Piekto un sesto vietas ieņēmušās komandas turnīru noslēdza jau pēc pirmā posma spēlēm. Spēles laiks bija 1x20 minūtes, bet tas tikai palielināja studentu cīņassparu, kā arī vēlmi pēc iespējas ātrāk gūt vārtus un netaupīt spēkus pie laukuma apmalēm.

 

Pēc pirmā posma spēlēm pirmajā vietā ierindojās RTU florbolisti, kuri bija pārāki visās cīņās. Otrajā vietā esošajai LSPA vienīgo zaudējumu sarūpēja pamatturnīra līdervienība, bet trešo vietu no ceturtās šķīra tikai viens punkts - LLU komanda turnīra tabulā bija augstāk par LU izlasi. Pēc piecām pirmā posma spēlēm cīņu par medaļām neturpināja NAA vienība, kas pārspēja tikai ViA florbolistus. Noslēdzošajā sestajā vietā ierindojās mājinieki valmierieši, kuri savukārt bija visdisciplinētākā komanda šajā turnīrā.

 

Spēlē par trešo vietu teritoriālais pārsvars piederēja LU komandai, bet LLU pretuzbrukumos veidoja bīstamākas vārtu gūšanas iespējas. Viens no aktīvajiem pretuzbrukumiem jelgavniekiem vainagojās ar nopelnītu soda metienu, ko realizēja Mareks Stančiks (1:0). Sešas minūtes vēlāk LLU saņēma divu minūšu sodu, ko ātri izmantoja LU florbolists Kārlis Jānis Petrovskis (1:1). Sekoja pēcspēles metienu sērija, kurā veiksmīgāki bija LLU spēlētāji (2:1), uzvarētāju komandas vārtos lieliski darbojās Emīls Censonis.

 

Spēlē par pirmo vietu atkārtojās pagājušā gada fināla scenārijs, tiekoties RTU un LSPA komandām. Abās komandās spēlēja Latvijas Virslīgas spēcīgāko komandu pārstāvji, kuri savu meistarību apliecināja visā spēles gaitā. Maču ar veiksmīgākām saspēlēm sāka LSPA florbolisti, bet RTU labāk izmantoja savas iespējas. Sestajā minūtē precīzs bija RTU pārstāvis Rainers Miķelsons, pēcāk ar diviem bezatbildes vārtiem izcēlās tās pašas komandas florbolists Kristians Miezītis (3:0). LSPA pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un steidza sasmelt izlieto ūdeni. Tomēr velti, jo RTU aizsargs Matīss Mālnieks palielināja rezultātu (4:0), bet ātri vien Ritvars Bērziņš LSPA labā atguva vienus vārtus (4:1). Īsi pirms spēles pamatlaika beigām LSPA guva divus vārtus (4:3), precīzi bija Artūrs Jansons un Ēriks Džuls. Spēles finālsvilpe liecināja par RTU komandas triumfu otro gadu pēc kārtas.

 

Latvijas Universiāde florbola turnīrs Valmierā norisinājās otro reizi, pulcējot lielākoties Virslīgas komandu spēlētājus. Turnīru apmeklēja arī prāvs skatītāju pulks, kas dienas gaitā mainījās, bet florbola entuziastu tribīnēs netrūka ne brīdi. ViA komanda bija vienīgā, kuras sastāvā nebija neviena Virslīgas pārstāvja, bet līderu vienības apliecināja savu statusu.

 

Turnīra trīs labākie spēlētāji - Emīls Censonis (LLU), Reinis Mirkšs (LSPA) un Mārtiņš Broks (RTU). Par īpašām pārsteiguma balvām šiem spēlētājiem bija parūpējies turnīra atbalstītājs "Internetaptieka.lv".

 

Turnīra tabula:

V.

Komanda

P.

1.

RTU

15

2.

LSPA

12

3.

LLU

8

4.

LU

7

5.

NAA

3

6.

ViA

0

 

Visi rezultāti šeit: http://www.floorball.lv/lv/2018/turniri/uni/tabula#tabula1

 

Informāciju sagatavoja:

Lotārs Zariņš,

Latvijas 29. Universiādes florbola turnīra galvenais koordinators


JUGLASCIEMS