Latvijas izlase labi sāk, tomēr piekāpjas šveiciešiem

01.12.2018

img_6496.jpg

Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošo pasaules čempionātu florbolā ar zaudējumu Šveices izlasei sākusi Latvijas valstsvienība, kas pēc lieliski aizvadīta pirmā perioda (3:2) atzina titulēto pretinieku pārkāpumu, piekāpjoties ar 3:7. Par labāko starp latviešiem tika atzīts Pēteris Trekše, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

 

Par latviešu un šveiciešu cīņas favorītiem viennozīmīgi bija uzskatāmi Alpu zemes florbolisti, bet latvieši jau no mača pirmajām sekundē uzskatāmi demonstrēja, ka negrib uzņemties peramo zēniu lomu. Mūsējie, veiksmīgi sargājot savu vārtu drošību, nekautrējās apdraudēt pretinieku "cietoksni". Tieši latvieši bija tie, kuriem izdevās gūt pirmos vārtus šajā pasaules čempionātā – 5.minūtē pēc Pētera Trekšes piespēles ar precīzu metienu izcēlās Morics Krūmiņš (1:0). 11.minūtē Šveices izlasei izdevās pārspēt mūsu vārtsargu Jāni Salceviču (1:1), bet Latvijas florbolisti drīz pēc tam minūtes laikā atbildēja ar veseliem diviem vārtu guvumiem – vispirms uzbrukumā precīzs bija Rolands Kovaļevskis, kuram asistēja Artis Raitums (2:1), bet tad vēl vienu Pētera Trekšes piespēli vārtu guvumā pārvērta Andris Rajeckis – 3:1. Pirms pārtraukuma pretiniekiem rezultāta starpību izdevās samazināt līdz minimumam. Diemžēl abos pārējos periodos latviešiem vairs neizdevās pārspēt Šveices komandas vārtsargu, pretinieki otrajā trešdaļā guva divus vārtus (4:3), bet pēdējā vēl trīs, un varēja svinēt uzvaru ar 7:3.

 

Patr labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīts Pēteris Trekše, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Šveices valstsvienībā tādu pašu godu izpelnījās vārtsargs Paskāls Meiers, kurš atvairīja 12 no 15 latviešu metieniem. Rīt, 2.decembrī, mūsu florbolisti aizvadīs otro apakšgrupas spēli, krustojot nūjas ar mājiniekiem čehiem.

 

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, Prāga, 1. decembris

Latvija - Šveice 3:7 (3:2, 0:2, 0:3)

Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Pēteris Trekše 2 (0+2), Morics Krūmiņš 1 (1+0), Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1).


JUGLASCIEMS