Stalbes "Pārgauja" pēcspēles metienos pārspēj Cēsu "Lekringu"

22.11.2018

pargauja_18lidere.jpg

Pirmajā no trim šodien paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm Stalbes "Pārgauja", būdama mājinieces statusā, Cēsu sporta kompleksā uzņēma vietējo komandu "Lekrings". Uzvarētāju noskaidrošanai nepietika ne ar pamatlaiku, ne ar mača pagarinājumu, bet pēcspēles metienos ar 6:5 uzvarēja stalbieši, kuru rindās ar "hat trick" izcēlās Edgars Puriņš.

 

Kamēr "Pārgauja" nevienu oficiālu spēli nebija aizvadījusi jau divas nedēļas, "Lekrings" vakar Cēsīs uzņēma "Valmieru", kam piekāpās ar 4:7. Šodien cēsniekiem bija vēl viena spēle, kurā viņi, būdami viesu statusā, turpat Cēsu sporta laukumā spēkojās ar Stalbes "Pārgaujas" florbolistiem. Mača rezultātu 8.minūtē ar precīzu metienu atklāja cēsnieks Jānis Melderis (1:0), bet stalbietis Edgars Puriņš 12.minūtē realizēja soda metienu, atjaunojot neizšķirtu – 1:1. Pēc pirmā perioda cēsniekiem jau atkal bija vienu vārtu pārsvars – 2:1. Spēles vidū "Lekringam" bija pat triju vārtu handikaps (4:1), bet līdz otrajam pārtraukuma "Pārgauja" panāca neizšķirtu (4:4). 47.minūtē abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, tā arī noslēdzās pamatlaiks – 5:5. Pagarinājumā vārti netika gūti, tāpēc uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija, kurā ar 4:2 pārāki izrādijās stalbieši, kuri visā mačā svinēja uzvaru ar 6:5.

 

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar "hat-trick" bija Edgars Puriņš, kurš gan "Pārgaujas" rindās kā vienīgais nerealizēja savu pēcspēles metienu. Tomēr tieši viņš saņēma balvu kā labākais spēlētājs. Olafam Zvīnim 2 (1+1) punkti. Par labāko starp cēsniekiem atzina vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš atvairīja 24 no 29 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim piespēlēm bija Emīls Dzalbs, bet divus golus iemeta Jānis Melderis. "Pārgaujai" izcīnītie divi punkti turnīra tabulā ļāva pakāpties uz 5.vietu, bet "Lekringam" joprojām 9.vieta.

SF
JUGLASCIEMS