Rezultāta šūpolēs "Lielvārde/Fat Pipe" augstāk par liepājniekiem

30.09.2018

lielvarde_akmenlauks18.jpg

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika tikai viena spēle - "Lielvārde/Fat Pipe" savā laukumā uzņēma Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis". Cīņas gaitā vadības groži savus īpašniekus mainīja četras reizes, bet pamatlaika izskaņā tie atradās pie lielvārdiešiem, kuri varēja svinēt ceturto uzvaru pēc kārtas – 9:8. Šis mačs izvērtās par īstu Lielvārdes komandas uzbrukuma līdera Toma Akmeņlauka benifici – viņš guva 7 (4+3) punktus, turklāt pašos izšķirošākajos brīžos.

 

Kā "Lielvārde/Fat Pipe", tā arī "Kurši/Ekovalis" jau vakar aizvadīja pa ļoti saspringtai cīņai. Lielvārdieši Kocēnos pamatlaika pēdējās sešās minūtēs atspēlēja triju vārtu deficītu un pēc tam pēcspēles metienos pārspēja "Rubeni" (8:7), bet liepājnieki, savā laukumā uzņemot vicečempioni "Valmieru", pamatlaika izskaņā ne tikai atspēlējās, bet arī guva uzvaras vārtus – 10:9.

 

Šodien abas komandas tikās Lielvārdes novada sporta centrā. Tur rezultātu 6.minūtē atklāja liepājnieks Ivo Popovs (1:0), bet lielvārdiešiem vajadzēja tikai 11 sekundes, lai ar savu pirmo vārtu guvumu šajā mačā atbildētu Toms Akmeņlauks – 1:1. Pirmo periodu veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki, kuri spēja iegūt divu vārtu pārsvaru – 4:2. Otrajā trešdaļā viesiem rezultāta starpību izdevās samazināt līdz minimumam (4:5), tomēr "Lielvārde/Fat Pipe" spēja savu divu vārdu handikapu atjaunot – 6:4. Pēdējā perioda pirmajās septiņās minūtēs liepājnieki guva trīs vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 7:6, bet tad arī septiņu minūšu laikā trīs golus pēc kārtas iemeta lielvārdietis Toms Akmeņlauks – 9:7. "Kurši /Ekovalis" spēja rezultāta starpību samazināt līdz minimumam, tomēr smagi nākušu uzvaru ar 9:8 nosargāja Lielvārdes florbolisti.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš ar 7 (4+3) punktiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Jurim Gribustam 4 (1+3) punkti, bet Kaspars Mudelis un Niks Blumfelds guva pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Ričards Dēvits, kurš bija rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem. Viņa komandas biedram Ivo Popovam "hat-trick", trīs rezultatīvas piespēles Mihailam Kostusevam, bet divus golus iemeta Edgars Freimanis. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde/Fat Pipe" ar 11 punktiem pakāpās uz 2.vietu turnīra tabulā, bet Liepājas komandai joprojām seši punkti un 5.vieta.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" – "Kurši/Ekovalis" 9:8 (4:2, 2:2, 3:4)

Metienu attiecība:

28:29 (13:10, 7:7, 8:12)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Toms Akmeņlauks 7 (4+3), Juris Gribusts 4 (1+3), Niks Blumfelds 2 (1+1), Kaspars Mudelis 2 (1+1), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Mariss Giņko 1 (0+1).

"Kurši/Ekovalis" – Ričards Dēvits 4 (2+2), Ivo Popovs 3 (3+0), Mihails Kostusevs 3 (0+3), Edgars Freimanis 2 (2+0), Ralfs Polis 1 (1+0), Gints Siliņš 1 (0+1), Gustavs Griezītis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS