"Arēnā Rīga" tiks dalītas ELVI līgas medaļas un kausi

14.04.2018

img_251.jpg

Šodien "Arēnā Rīga" visas dienas garumā notiks izšķirošās spēles par ELVI florbola līgas medaļām un čempionu kausiem. Dāmu spēlē par zelta medaļām cīnīsies Kocēnu "Rubene" un "NND Rīga", bet vīru mačos Stalbes SK "Pārgauja" ar Kocēnu "Rubeni" dalīs bronzas medaļas, kamēr "Betsafe/Ulbrokai" būs jācenšas aizstāvēt savu pirms gada izcīnīto čempionu kausu no pretendentes FBK "Valmiera" tīkojumiem.

 

"Rubene" – "NND Rīga" - pulksten 13.15 "Arēnā Rīga" un Sportacentrs.com TV

Šopavasar trešo reizi ELVI florbola līgas labākās komandas medaļas dalīs "Arēnā Rīga" un trešo reizi un dāmu finālā nūjas krustos Kocēnu "Rubene" un "NND Rīga". Līdz šim uzvaras svaru kauss vienmēr ticis nosvērts kocēniešu pusē, kuras pērnajā pavasarī čempionu kausu virs savām galvām kopumā jau desmito reizi, bet šodien šo tradīciju noteikti gribētu turpināt. Tam gan ceļā ir viens nopietns šķērslis - galvaspilsētas komanda "NND Rīga", kas ar katru sezonu progresējusi un savus trīs sudraba medaļu komplektus labprāt papildinātu ar zeltu.

 

Šīs sezonas regulārajā turnīrā "Rubene" izcīnīja uzvaru, savācot 45 punktus un "NND Rīgu" apsteidzot par pieciem punktiem. Kocēnu komandā šosezon rezultatīvākā spēlētāja ar 64 (37+27) punktiem ir gados jaunā Laura Gaugere, viņas komandas kapteine Lība Daija Mikova guvusi 46 (28+18) punktus, bet pieredzējusī Liene Adamane - 36 (21+15)punktus. Rīdziniecēm rezultatīvākā šosezon bijusi Santa Torstere ar 57 (38+19) punktiem, viņas komandas kapteinei Gunitai Kārkliņai 45 (24+21) punkts, bet Ievai Priedei 37 (20+17) punkti. Kocēnu komandas vārtsardze Ilga Jēkabsone atvairījusi 85,71% pretinieču metienu, bet rīdziniece Jana Filipsone tikusi galā ar 84,43% raidījumu.

 

Šosezon regulārajā turnīrā komandas uzvaras dalījušas uz pusēm. Sezonas atklāšanas mačā "Rubene" Kocēnos uzvarēja ar 6:2, vienu panākumu svinēja arī viesos - 9:4. "NND Rīga" savā laukumā prata pretinieces sagraut ar 13:2, bet viesos tika pie uzvaras ar 8:5. Ceļā uz finālspēli "Rubene" savā pusfināla sērijā ar 3:0 uzvarēja "Ķekavu", bet "NND Rīga" ar tādu pašu rezultātu pārvarēja "Ķekavas Bulldogs" barjeru.

 

"Rubene" – SK "Pārgauja" - pulksten 16.15 "Arēnā Rīga" un Sportacentrs.com TV

Kocēnu vīru komanda "Rubene" no četrām medaļu pretendentēm ir pati titulētākā, bet šodien "Arēnā Rīga" spēles pirmo reizi. Stalbes "Pārgauja" par bronzas godalgām tur cīnījās jau pirms gada, kad mačā pret "Valmieru" piecas (!) sekundes pret pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu (6:6), bet pēc tam pagarinājumā ar svinēja skaistu uzvaru ar 7:6, tiekot pie pirmajām medaļām kluba vēsturē.

 

Regulārajā turnīrā labāk veicās Kocēnu klubam, kas ar 42 punktiem ierindojās 3. vietā, kamēr stalbieši knapi iekļuva labāko astotniekā - 30 punktu. Toties jau ceturtdaļfinālā "Pārgauja" sarūpēja sensāciju, septiņu spēļu sērijā ar 4:3 izslēdzot regulārā turnīra uzvarētāju "Lielvārdi/Fat Pipe". Pusfinālā Stalbes komanda sīvi cīnījās ar "Valmieru", tomēr piekāpās sērijā ar 2:4. "Rubene" ceturtdaļfināla sērijā ar 4:2 tika galā ar Cēsu titulēto komandu "Lekrings", bet pusfināla sērijā ar 1:4 atzina pašreizējās čempiones "Betsafe/Ulbroka" pārākumu.

 

Kocēnu komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 65 (32+33) punktiem ir Ingars Matisons, Atim Stepānam 62 (36+26) punkti, bet Reinis Mirkšs sezonas laikā sakrājis 44 (32+12) punktus. "Pārgaujas" pieredzējušais līderis Lauris Ābols izcēlies ar 49 (28+21) punktiem, Oskaram Balodim 48 (26+22) punkti, bet Olafs Zvīnis Gvido Lauga guvuši pa 39 punktiem. No "Rubenes" vārtsargiem labāk veicies Ārim Aldiņam, kurš atvairījis 81,07% metienu, Robertam Trepšam 80,99%. Stalbietis Renārs Arājs ticis galā ar 79,54% metienu, bet Dāvis Helmuts Zvejnieks ar 78,00%. Regulārajā turnīrā abas bronzas medaļu pretendentes spēkojās divas reizes, katra gūstot pa vienam panākumam. 24. septembrī "Rubene" savā laukumā uzvarēja ar 6:3, bet 19. janvārī Stalbē papildlaikā pie panākuma ar 11:10 tika "Pārgauja".

 

"Betsafe/Ulbroka" – FBK "Valmiera" - pulksten 19:15 "Arēnā Rīga", Sportacentrs.com TV un LTV7

Saldais ēdiens, protams, mūs sagaida dienas izskaņā, kad "Betsafe/Ulbroka" centīsies nosargāt pērn izcīnītās zelta medaļas, cīnoties ar "Valmieras" florbolistiem, kuri pirmo reizi komandas vēsturē iekļuvuši finālā un pirmo reizi kārs sev kaklā medaļas, tikai vēl nav zināms, kāda kaluma. "Arēnā Rīga abas komandas pirmo reizi spēlēja pērn, kad ulbrokieši finālā ar 7:4 pieveica "Lielvārdi/Fat Pipe", bet valmierieši mačā par bronzas medaļām papildlaikā ar 6:7 piekāpās Stalbes "Pārgaujai".

 

Regulārajā turnīrā "Betsafe/Ulbroka" ar 49 punktiem ieņēma 2. vietu, bet FBK "Valmiera" ar 36 punktiem finišēja piektajā pozīcijā. Ceturtdaļfināla sērijā Ulbrokas florbolisti ar 4:1 izslēdza "Talsu NSS/Krauzeru", bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu tika galā ar Kocēnu "Rubeni". Valmierieši ceturtdaļfinālā izmantoja minimālo spēļu skaitu (4:0), lai izrēķinātos ar "Ķekavu", bet pusfināla sērijā jau nopietnāk paspēkojās ar Stalbes "Pārgauju", ko uzvarēja ar 4:2.

 

"Betsafe/Ulbrokas" uzbrukuma līderi ir Rolands Kovaļevskis ar 64 (38+26) punktiem, Kaspars Šķēls ar 60 (39+21) punktiem un komandas kapteinis Ainārs Juškēvičs ar 51 (30+21) punktu. "Valmieras" rindās galvenie punktu guvēji līdz šim bijuši Arnijs Kuratņiks ar 64 (28+36) punktiem, Mārtiņš Broks ar 50 (34+16) punktiem un spēlējošais treneris Aigars Belasovs ar 36 (18+18) punktiem. Ulbrokas komandai šosezon ir divi stabili vārtsargi - Ivars Dišereits atvairījis 84,52% pretinieku metienu, bet Māris Ronis - 82,71%. Valmieras komandā ir viens izteikts pamatvārtsargs - Agris Rogainis, kurš šosezon neitralizējis 80,49% raidījumu. Regulārajā turnīrā arī šīs abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm. 24. septembrī "Valmiera" Vidzemes olimpiskajā centrā bija pārāka ar 4:3, bet 20. janvārī Ulbrokas sporta kompleksā papildlaikā ar 6:5 panākumu guva "Betsafe/Ulbroka".

 

ELVI florbola līgas finālspēlēs tiks izmantots "PlayGineering Systems video tiesneša risinājums, kas soģiem palīdzēs pieņemt lēmumus strīdīgās vārtu gūšanas epizodēs. Pareizi ieskaitīti vārtu guvumi ir ļoti būtiska spēles sastāvdaļa, bet ne vienmēr tikai ar cilvēka aci ir iespējams fiksēt, vai vārtu guvums atzīstams par ieskaitītu. Jau 2016. gadā notikušā pasaules čempionāta florbolā laikā redzējām, kā video tiesnešu risinājums palīdz fiksēt pareizi gūtus vārtus gadījumos, kad ir šaubas par to, vai bumbiņa pilnībā šķērsojusi vārtu līniju un vai tas noticis spēles laikā. Latvijas Florbola savienība ir nolēmusi šajās finālspēlēs izmantot Latvijā izstrādāto "PlayGineering" video tiesneša risinājumu, ar kuru iespējams precīzi fiksēt bumbiņas atrašanās vietu no septiņiem dažādiem leņķiem. Visās ELVI florbola līgas medaļu spēlēs tiks izmantota arī "EchoSports" sporta statistikas sistēma, kas apkopo un vizualizē datus par spēlētāju kustību laukumā.

 

Līdzjutēji jau ielāgojuši, ka ELVI florbola līgas finālspēles ir ne tikai aizraujošas bezkompromisa cīņas laukumā, bet arī vesela augstvērtīga izrāde visas dienas garumā. Izņēmums nebūs arī šodien, kad "Arēnā Rīga" spēļu starplaikos būs skatītājiem domāts izklaidējošs šovs ar azartisku karsējmeiteņu un lielisku mākslinieku piedalīšanos, ko ne jau pirmo reizi vadīs atraktīvais Renārs Zeltiņš, rūpējotiespar to, lai visiem klātesošajiem būtu pozitīvi uzlādēts noskaņojums.

 

Biļetes uz ELVI florbola līgas Superfināliem meklē: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS