Vecuma grupā ZU16 šodien cīņa par medaļām

04.05.2016

kekava_u16.jpg

Latvijas Bērnu un jauniešu čempionāta florbolā vecuma grupas ZU16 turnīrā klāt izšķirošās spēles par medaļām. Šodien Lielvārdes novada sporta centrā pulksten 14.00 cīņā par bronzas godalgām dosies "Bauskas BJSS" un "''Ķekavas Bulldogs", bet pulksten 18.30 zelta medaļas un čempionu kausu dalīs Kocēnu "Rubene" un "Talsu NSS/Krauzers". Finālspēli TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

ZU16 grupas pusfinālā "Talsu NSS/Krauzers" tikās ar "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem. Regulārajā turnīrā "Talsu NSS/Krauzers" finišēja otrajā vietā, kamēr "Ķekavas Bulldogs" palika trešā, izcīnot par tikai pieciem punktiem mazāk, ko lielā mērā izšķīra abu komandu savstarpējās spēles, kurās talsenieki bija pārāki ar 6:3 un 8:2. Pusfināla sērijas pirmajā mačā ķekavieši pielietoja spēlētāju individuālo segšanu pa visu laukumu, bet talseniekiem līdz ar to radās daudzas labas iespējas pretuzbrukumiem, tiesa, tajā pašā laikā netrūka kļūdu savā laukuma pusē. Cīņa noslēdzās neizšķirti (4:4), finālistu noskaidrošanu atliekot līdz atbildes spēlei. Atbildes spēlē Talsos ķekavieši savus pretiniekus pārsteidza no agresīva florbola pa visu laukumu pārejot uz tādu, kurā talsenieki tika sagaidīti pie laukuma centra. Lai arī jau savā pirmajā uznācienā laukumā vārtus guva "Talsu NSS/Krauzera" uzbrucējs Deniss Grundmanis (1:0), ķekaviešu izvēlētā pretuzbrukumu taktika deva augļus un pirmajā periodā viņiem divus tādus izdevās realizēt pēc Renāta Degina un Endija Kleistrova precīziem metieniem (2:1). Otrajā periodā pēc Gintera Āboliņa piespēles precīzs bija talsenieks Adrians Muzikants-Spēlmanis, panākot izlīdzinājumu spēlē (2:2) un visā sērijā – 6:6. Pēdējā trešdaļā jau pirmajā maiņā precīzs bija "Ķekavas Bulldogs" līderis Klāvs Jansons (3:2), bet pēc trim minūtēm skaitlisko vairākumu realizēja talsenieks Pauls Renāts Šteinbergs no Armanda Budreikas piespēles - 3:3. Vēl pēc mirkļa Talsu komandas uzbrukuma līderis Jānis Ragovskis sekmīgi apspēlēja vairākus pretiniekus un uz praktiski tukšiem vārtiem piespēlēja Viesturam Rubenim, kurš tika apturēts tikai ar noteikumu pārkāpuma palīdzību, par ko uz Ķekavas komandas vārtiem tika piespriests soda metiens. Soda metienu realizēja Jānis Ragovskis un "Talsu NSS/Krauzers" pēc ilgāka laika izvirzījās vadībā - 4:3. Septiņas minūtes pirms trešā perioda beigām, aizstāvot savu vārtsargu, noraidījumu nopelnīja talsenieks Viesturs Rubenis, bet, spēlējot skaitliskajā mazākumā, viņa komandas biedrs Armands Budreika bloķēja pretinieku metienu, atrodoties vārtsarga laukumā, par ko tika piespriests vēl viens soda metiens, šoreiz uz Talsu komandas vārtiem. Visa turnīra rezultatīvākais spēlētājs Klāvs Jansons šoreiz soda metienu nerealizēja, bet talseniekiem vēl vairāk nekā minūti bija jāiztur trijatā pret pieciem ķekaviešiem. "Talsu NSS/Krauzers" ne tikai izturēja skaitlisko mazākumu, bet arī guva vārtus, kad Jānis Ragovskis pamanījās izskriet viens pret vārtsargu - 5:3. Atlikušajā laikā talsenieki savu pārsvaru nosargāja, mačā uzvarot ar 5:3, bet sērijas kopvērtējumā ar 9:7, un iekļuva čempionāta finālā.

 

Otrajā pusfināla pārī sacentās Kocēnu komanda "Rubene" un "Bauskas BJSS". Ja "Rubene" ceturtdaļfināla sērijā sīvā cīņā uzvarēja "FS Masters/Ulbroku", tad baušķenieki paveica teju vai brīnumu, izslēdzot spēcīgo "Lielvārdi". Iespējams tāpēc Bauskas komandai pietrūka emociju, lai tikpat sekmīgi turpinātu cīņu arī nākamajā kārtā. Pirmajā spēlē ar 4:2 uzvarēja kocēnieši, bet otrā mača pirmajā periodā baušķenieki spēja "Rubenes" pārsvaru dzēst, izvirzoties vadībā ar 2:0 (sērijā - 4:4). Kocēniešu pārsvaru divu spēļu summā perioda izskaņā atjaunoja Dāvis Zēmelis (1:2), bet visai sērijai liktenīgs kļuva atbildes mača otrais periods, kurā "Rubene" guva trīs bezatbildes vārtus, uz ko baušķenieki nespēja atbildēt (4:2). Pēdējā trešdaļā "Rubene" savam pārsvaram pievienoja vēl trīs vārtus uz ko "Bauskas BJSS" atbildēja ar vienu vārtu guvumu, uzstādot gala rezultātu 7:3, bet divu spēļu summā "Rubenes" triumfs ar 9:5.

 

Līdz ar to 4.maijā finālā Lielvārdē tiksies "Talsu NSS/Krauzers" un Kocēnu "Rubene", bet par bronzas godalgām cīnīsies "Bauskas BJSS" un "Ķekavas Bulldogs".

 

Finālspēles tiešraide: ŠEIT

 

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Maķevics,

LFS Jaunatnes komitejas vadītājs

SF
JUGLASCIEMS