Latvija uzvar Igauniju un triumfē Četru nāciju turnīrā

02.11.2014

kauss_izlase.jpg

Šodien Valmierā ar Latvijas vīriešu izlases uzvaru pār Igauniju (8:4) noslēdzās Četru nāciju turnīrs florbolā. Tas mūsu florbolistiem bija trešais panākums trijos mačos, kas viņiem ļāva saņemt turnīra uzvarētāju kausu.

 

Tieši šīsdienas spēlē starp latviešiem un igauņiem izšķīrās, kura no izlasēm varēs virs galvām celt kausu par pirmo vietu, jo iepriekšējās divās dienās abas komandas bija izcīnījušas pa divām uzvarām. Latvijas valstsvienība maču sāka ļoti agresīvi, jau pirmās trešdaļas laikā iegūstot četru vārtu pārsvaru – 5:1. Pa vārtiem mūsu vienības labā guva Atis Stepāns, Artis Savins, Atis Blinds, Juris Gribusts un Ingus Laiviņš. Otrajā periodā spēle izlīdzinājās, taču latvieši vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru – uz Jāņa Rajecka un Edžus Ceriņa rezultatīviem raidījumiem igauņi atbildēja ar tikai vienu golu (7:2). Pēdējās trešdaļas sākumā pēc Arta Raituma veiksmes uzbrukumā mūsu florbolistu pārsvars sasniedza pat sešus vārtus (8:2), bet pamatlaika divās pēdējās minūtēs viesiem izdevās rezultātu padarīt kaut nedaudz pieklājīgāku – Latvijas izlase uzvarēja ar 8:4.

 

Turnīra tabula: ŠEIT

 

Uzreiz pēc finālsvilpes abas komandas vēl izpildīja piecu pēcspēles metienu sēriju. Diemžēl nevienam no Latvijas florbolistiem šoreiz neizdevās pārspēt igauņu vārtsargu, bet pretinieku pa reizei iemeta bumbiņu Anda Blinda un Normunda Krūmiņa sargātajos vārtos - 2:0. Divas reizes Blinds savus vārtus nosargāja neskartus, Krūmiņš uzvarēja vienā no saviem diviem mēģinājumiem.

 

Par labāko šajā spēlē tika atzīts Artis Raitums, kurš izcēlās ar 2 (1+1) rezultativitātes punktiem. Tikpat punktu bija arī Jānim Rajeckim, bet Atis Blinds guva 3 (1+2) punktus. Igaunijas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Andreass Voiduma, kuram 2 (1+1) punkti. Divus vārtus guva Rauls Kivi, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Jonass Tomsons.

 

Videointervijaa: ŠEIT

 

Apbalvošanas ceremonijas laikā tika nosaukta un sveikta turnīra simboliskā izlase. Tajā – trīs latviešu florbolisti – vārtsargs Andis Blinds, aizsargs Ingus Laiviņš un uzbrucējs Atis Stepāns. Vēl par labākajiem tika atzīti Igaunijas izlases aizsargs Romans Pass un uzbrucējs Andreass Voiduma, kā arī Vācijas valstsvienības uzbrucējs Dominiks Mučas. Voiduma ar 7 (4+3) punktiem bija arī turnīra rezultatīvākais spēlētājs, no latviešiem visvairāk punktu guva Atis Blinds – 6 (2+4).


SF
JUGLASCIEMS