Rīhimeki štābam pievienosies Tēmu Variss

25.03.2019

teemu.jpg

Februārī Latvijas Florbola savienība (LFS) pagarināja līgumu ar vīriešu izlases galveno treneri Arto Rīhimeki. Somu speciālists pabeidzis komplektēt pārējo valstsvienības treneru korpusu. Asistenta lomā turpmāk darbosies Rīhimeki tautietis Tēmu Variss, kurš pēdējos gados vadījis vairākus Somijas augstākās līgas klubus un šobrīd ieņem galvenā trenera posteni "LASB" komandā. Otru asistenta pozīciju saglabās Ingus Laiviņš, bet par vārtsargu jautājumiem arī turpmāk atbildēs Andis Blinds.

 

Pēc izlases vadības korpusa nokomplektēšanas Arto Rīhimeki pauda gandarījumu par izveidoto kolektīvu: "Mums ar iepriekšējo asistentu Pertu Kitehonku bija lieliska sadarbība, bet viņš izlēma karjeru turpināt citā virzienā. Mans favorīts starp viņa potenciālajiem aizstājējiem bija Tēmu Variss. Esmu ļoti labi pazīstams ar šī pieredzējušā trenera paveikto Somijā. Viņš ir spēcīgs spēles analīzē, ko noteikti izmantosim izlases darba procesā. Ir izveidota augsti kvalificētu treneru komandu un esmu pārliecināts, ka kopā spersim nākamos lielos soļus valstsvienības mērķu sasniegšanai."

 

Jaunais izlases trenera asistents Tēmu Variss iesaistīšanos izlašu florbolā vērtē gan kā pagodinājumu, gan izaicinājumu savai profesionālajai izaugsmei: "Esmu pateicīgs Arto par uzaicinājumu strādāt ar Latvijas izlasi. Lēmums piekrist šim piedāvājumam man bija ļoti viegls. Latvijā aug jaunu un talantīgu florbolistu paaudze ar lielu potenciālu. Esmu gatavs dot savu ieguldījumu un zināšanas, lai veicinātu Latvijas florbola attīstību. Man šī būs izcila iespēja darboties kopā ar prasmīgu un pieredzējušu treneru komandu un būt daļai no augstākā līmeņa starptautiskā florbola."

 

Arto Rīhimeki vadībā Latvijas vīriešu izlase gatavosies 2020. gada pasaules čempionāta ciklam. Čempionāta kvalifikācijas turnīri norisināsies 2020. gada sākumā, bet finālturnīrs decembrī Helsinkos. Valstsvienības mērķis šajā ciklā būs iekļūšana pasaules čempionāta labāko pieciniekā, tas nodrošinās arī kvalificēšanos Pasaules spēlēm, kas 2021. gada vasarā notiks Amerikas Savienotajās Valstīs.

 

SF
JUGLASCIEMS