Sieviešu izlase piekāpjas Lahti komandai "Pelicans"

10.11.2018

img_9392.jpg

Latvijas sieviešu florbola izlase, kas gatavojas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, šodien Somijā aizvadīja kārtējo pārbaudes spēli, spēkojoties ar Lahti kluba "Pelicans" komandu. Sīvā cīņā latvietes piedzīvoja zaudējumu ar 3:5, rezultatīvākā mūsu valstsvienībā ar 3 (2+1) punktiem bija Līga Vancāne, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Elizabete Pavlovska, kuras kontā divas piespēles.

 

Somijas čempionāta augstākās līgas komanda "Pelicans" maču pret latvietēm sāka ar ilgstošu uzbrukumu, bet, tiklīdz mūsu meitenes ieguva bumbiņu, jau pirmais viņu uzbrukums bija rezultatīvs – 1:0. Vārtus pēc Līgas Vancānes piespēles guva Džeina Eglīte. Somietes metās atspēlēties, mūsu valstsvienības aizsardzība izturēja tieši 12 minūtes, līdz pretinieču mestā bumbiņa trāpīja vārtsardzes Kristīnes Kirilovas sargāto vārtu "devītniekā" – 1:1. Līdz pirmā perioda beigām "Pelicans" paspēja izvirzīties vadībā ar 3:1. Otrās trešdaļas 2. minūtē, kad mūsu komandas vārtus jau sargāja Barbara Rabčevska, mājinieces panāca jau 4:1. 35. minūtē mūsu florbolistēm izdevās samazināt rezultāta starpību – pēc Elizabetes Pavlovskas piespēles vārtus guva Līga Vancāne (2:4). 48. minūtē šis pats duets bija rezultatīvs vēlreiz, atjaunojot intrigu – 3:4. Galavārds tomēr piederēja somietēm, kuras guva piektos vārtus un galarezultātā svinēja uzvaru ar 5:3.

 

Arī pēcspēles metienu sērijā pārākas ar izrādījās laukuma saimnieces, kuras uzvarēja ar 3:2. Latvijas komandas labā vārtus guva Evelīna Garbare un Anna Ankudinova. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē tika atzīta Elizabete Pavlovska, kuras kontā divas rezultatīvas piespēles. Līga Vancāne ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā.


SF
JUGLASCIEMS