Mūsu juniores atstāj ASV izlasi bez goda vārtiem

02.05.2018

img_1252.jpg

Šodien Šveices pilsētā Hērizavā pasaules čempionātu florbolā U19 sieviešu izlasēm ar pārliecinošu uzvaru sāka Latvijas juniores, kas ar 20:0 sakāva ASV valstsvienību. Rezultatīvākā mūsu izlasē ar 7 (5+2) punktiem bija Anna Ankudinova.

 

Gan Latvijas, gan ASV juniorēm savstarpējā spēle bija pirmā šajā čempionātā. Pirms mača par favorītēm tika uzskatītas latvietes, kuras iepriekšējā pasaules čempionātā cīnījās A divīzijā, kamēr amerikānietes tikai pirms diviem gadiem debitēja tāda līmeņa turnīrā, spēlējot B divīzijā. Tomēr pārsteigumus varēja sagaidīt, jo junioru izlasēs katrā čempionātā ir gandrīz cits sastāvs, turklāt Latvijas valstsvienības trenerus uzmanīgus darīja fakts, ka puse ASV izlases florbolistu ikdienā spēlēja Eiropā (Zviedrijā, Šveicē un Somijā), lai arī ne pārāk zināmos klubos.

 

Latvijas izlase maču pret amerikānietēm sāka ar divām labākajām maiņām. Pretinieces savus vārtus neskartus nosargāja divas pilnas minūtes, bet tad Anna Ankudinova pārtvēra bumbiņu, pa centru izlauzās cauri pretinieču aizsardzībai un atklāja rezultātu - 1:0. Var teikt, ka maisam gals bija vaļā, jo jau pirmā perioda laikā mūsu izlase izvirzījās vadībā ar 6:0. Anna Ankudinova nepilnu desmit minūšu laikā izcēlās ar "hat-trick", vēl pa golam iemeta Liene Leite, Jūlija Rozīte un Laura Gaugere. Jau no pirmās trešdaļas vidus galvenais treneris Jurijs Fedulovs spēlē iesaistīja arī trešās maiņas florbolistes.

 

Otrā perioda laikā latvietes guva vēl astoņus vārtus (14:0), turklāt katru reizi ar golu izcēlās cita spēlētāja: Nensija Šimkūna, Elizabete Pavlovska, Letīcija Kalve, Zane Ziedone, Anna Ankudinova, Simona Grāpēna, Klinta Mārtiņjēkaba un Laura Gaugere. Pēdējās trešdaļas laikā mūsu meitenes iemeta vēl sešus golus (Letīcija Kalve, Anna Ankudinova, Simona Grāpēna, Kate Meldere, Jūlija Rozīte, Danute Tinkuse), bet savus vārtus nosargāja neskartus - 20:0. Oficiālā statistika vēsta, ka amerikānietes pa Barbaras Rabčevskas sargātajiem vārtiem izdarījušas tikai vienu metienu, bet tā, protams, nebija - Barbarai bija darbs katrā no trešdaļām.

 

Balvu kā labākā spēlētāja Latvijas izlasē saņēma Anna Ankudinova, kura ar 7 (5+2) punktiem bija rezultatīvākā. Pa 4 (2+2) punktiem sakrāja Simona Grāpēna, Jūlija Rozīte un Laura Gaugere, pa trim punktiem guva Letīcija Kalve un Elizabete Pavlovska, bet pa 2 (1+1) punktiem Klintas Mārtiņjēkabas un Nensijas Šimkūnas kontā. Rīt pulksten 14.00 (pēc Latvijas laika) mūsu florbolistes spēkosies ar austrālietēm.

 

Pasaules čempionāts florbolā juniorēm

Latvija – ASV 20:0 (6:0, 8:0, 6:0)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Anna Ankudinova 7 (5+2), Simona Grāpēna 4 (2+2), Jūlija Rozīte 4 (2+2), Laura Gaugere 4 (2+2), Letīcija Kalve 3 (2+1), Elizabete Pavlovska 3 (1+2), Klinta Mārtiņjēkaba 2 (1+1), Nensija Šimkūna 2 (1+1), Kate Meldere 1 (1+0), Zane Ziedone 1 (1+0), Danute Tinkuse 1 (1+0), Liene Leite 1 (1+0), Kristiāna Kuplā 1 (0+1), Alise Kazaine 1 (0+1).


JUGLASCIEMS