Latvijas izlasi ielozē pasaules čempionāta A apakšgrupā

01.03.2018

wfc2018grupa.jpg

Šodien Prāgā notika pasaules 12. čempionāta florbolā vīriešiem finālturnīra apakšgrupu izlozes ceremonija. Pēc tās rezultātiem Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionātā spēlēs A apakšgrupā - kopā ar Vācijas, Šveices un Čehijas valstsvienībām.

 

Latvijas vīriešu izlase tika izlozēta no otrā groza, kur atradās kopā ar dāņiem, norvēģiem un vāciešiem. Mūsu florbolistus ielozēja A grupā, kur viņu pretinieki būs vācieši, šveicieši un čehi. B apakšgrupā spēlēs Norvēģijas, Dānijas, Zviedrijas un Somijas izlases. C grupā ielozētas Taizemes, Polijas, Igaunijas, Austrālijas valstsvienības, bet D grupā - Japānas, Singapūras, Slovākijas un Kanādas izlases.

 

Jāpiebilst, ka latviešu pretinieki apakšgrupā šveicieši ir pasaules bronzas medaļnieki, čehi iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās 4.vietā, bet vācieši 7.vietā. Latvijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā finišēja desmitajā pozīcijā.

 

Apakšgrupu sadalījums:  

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

Vācija

Norvēģija

Taizeme

Japāna

Latvija

Dānija

Polija

Singapūra

Šveice

Zviedrija

Igaunija

Slovākija

Čehija

Somija

Austrālija

Kanāda

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs laika posmā no 1. līdz 9.decembrim norisināsies Prāgā. Turnīra galvenā halle būs 17 000 līdzjutējus uzņemt spējīgā O2 Arena. Čempionāts tika aizvadīts pēc pēdējos gados ierastās izspēles shēmas - 16 komandas, ņemot vērā IFF rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupu. A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar attiecīgi D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

SF
JUGLASCIEMS