Šovakar Latvijas vīriešu izlase uzzinās PČ apakšgrupas pretiniekus

01.03.2018

wfc2018logo.jpg

1.martā, pulksten 19:00 (pēc Latvijas laika) Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisināsies 2018.gada pasaules čempionāta florbolā vīriešiem apakšgrupu izloze. Mājinieki čehi un 15 kvalifikācijas turnīru veiksminieces tiks salozētas četrās grupās. Astoņas spēcīgākas komandas pēc IFF ranga veidos A un B apakšgrupas, bet pārējās C un D apakšgrupas. Latvijas izlase iekļauta otrajā grozā un mūsu pretinieces finālturnīrā būs divas valstsvienības no pirmā groza un viena no otrā.

 

Pirmais grozs (1.-4. vieta IFF rangā)
- Somija
- Zviedrija
- Šveice
- Čehija

 

Otrais grozs (5.-8. vieta IFF rangā)
- Dānija
- Norvēģija
- Latvija
- Vācija

 

Trešais grozs (9.-12. vieta IFF rangā)
- Igaunija
- Slovākija
- Kanāda
- Austrālija

 

Ceturtais grozs (13.-16. vieta IFF rangā)
- Polija
- Japāna
- Singapūra
- Taizeme

 

Izlozei tiešraidē būs iespējams sekot IFF YouTube kanālā: https://youtu.be/4FCoHxJVg4U

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki pirms izlozes izteicās, ka viņu apmierinās jebkuri pretinieki un komanda izbaudīs iespēju izaicināt pasaules vadošās florbola nācijas. Ja tomēr būtu iespēja izvēlēties Rīhimeki ļoti labprāt mūsu grupā redzētu mājiniekus čehus un savus tautiešus somus. Treneris arī atzinīgi vērtē pašreizējo turnīra izspēles sistēmu, jo tā latviešiem garantē vismaz divas spēles pret ranga top-4 komandām, kas vienmēr ir īpašas, sevišķi tagad, kad tiek plānots šos pretiniekus pārspēt.

 

Latvijas izlases kapteinis Artis Raitums uzskata, ka izlozei nav būtiskas nozīmes, jo viss būs atkarīgs no komandu gatavības finālturnīram. Tomēr arī viens no izlases līderiem uzsver, ka Somija un Čehija latviešiem varētu būt salīdzinoši ērtāki pretinieki nekā Zviedrija un Šveice. Raitums labprāt grupā tiktos arī ar dāņiem, jo viņi mūsējiem aizlika priekšā kāju iepriekšējā čempionātā Rīgā.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs laika posmā no 1. līdz 9.decembrim norisināsies Prāgā. Turnīra galvenā halle būs 17 000 līdzjutējus uzņemt spējīgā O2 Arena. Čempionāts tika aizvadīts pēc pēdējos gados ierastās izspēles shēmas - 16 komandas, ņemot vērā IFF rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tiem ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlē A un B apakšgrupās, bet ranga otrā astotnieka izlases veido C un D grupu. A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar attiecīgi D un C grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

SF
JUGLASCIEMS