"Valmiera" septiņās minūtēs nokautē "Ķekavu"

24.02.2018

valmiera_gols18.jpg

Šodien ar ceturtdaļfināla pirmajiem mačiem sākās ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēles. "Ķekava", kas Lielvārdes novada sporta centrā uzņēma FBK "Valmiera" florbolistus, cīņas vidū bija izvirzījusies vadībās ar 3:0, bet tad septiņu minūšu laikā ielaida piecus vārtus (3:5). Lai arī pēdējā trešdaļā ķekavieši atguvās un turēja savus pretiniekus sasprindzinājumā līdz pat pēdējai sekundei, sēriju ar uzvaru (9:8) sāka valmierieši, kuru rindās labākā spēlētāja balvu saņēma aizsargs Gatis Liepiņš.

 

"Ķekava" kas savas mājas spēles aizvada Lielvārdes novada turnīrā, ceturtdaļfinālā līdz vienas komandas četrām uzvarām spēkojas ar savu kaimiņieni turnīrā tabulā "Valmieru". Regulārajās turnīrā abas sāncenses panākumus dalīja uz pusēm, uzvaru gūstot viesos. Ķekavā ar 14:7 triumfēja valmierieši, bet Valmierā pārāki ar 7:6 izrādījās ķekavieši. Šīsdienas maču, kurā abām komandām bija pa kuplam un skaļam līdzjutēju pulkam, ievērojami labāk sāka ķekavieši, kuru pirmo reizi uzgavilēja jau 31. sekundē, kad rezultātu atklāja Matīss Jansons (1:0). 4. minūtē Edžus Bunka "Ķekavas" pārsvaru jau dubultoja - 2:0. Valmieriešiem lieliska iespēja nodzēst savu nulli no rezultātu tablo bija jau 17.  minūtē, bet Arnijs Kuratņiks nerealizēja soda metienu, arī skaitliskais vairākums palika neizmantots 0:2. 27. minūtē, kad rezultāts bija jau 3:0, burtiski pamodās Valmieras florbolisti - septiņu minūšu laikā pa golam iemeta Arnijs Kuratņiks, Arvis Kārkliņš un Ivo Balodis, bet Gatis Liepiņš izcēlās pat ar diviem vārtu guvumiem. "Valmiera" pārņēma vadības grožus, ko šajā spēlē no rokām vairs neizlaida - 5:2. Pēdējā periodā viesu statusā esošie valmierieši trīs reizes ieguva triju vārtu handikapu (6:3, 8:5 un 9:6). Spēles pēdējās 20 sekundēs ķekavieši, kuri savu vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju, spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. Tiesa, bija atlikušas tikai trīs sekundes, tāpēc panākt izlīdzinājumu "Ķekavai" neizdevās - "Valmiera" sēriju sāka ar smagi nākušu uzvaru izbraukumā (9:8).

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Gatis Liepiņš, kuram šajā mačā divi vārtu guvumi. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandā sakrāja Mārtiņš Broks, Arnijs Kuratņiks un Arvis Kārkliņš. Par labāko starp ķekaviešiem atzina vārtsargu Sandi Venevicu, 23 no 31 pretinieku metiena. Viņa komandā ar "hat-trick" izcēlās Edžus Bunka, divi goli Ginta Klēģera kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Mārtiņš Brigmanis, Klāvs Jansons un Matīss Jansons. Sērijā ar 1:0 vadībā izvirzījusies "Valmiera", bet otro maču abas komandas aizvadīs jau rīt pulksten 19.00 turpat Lielvārdē.

SF
JUGLASCIEMS