"Rubene" viesos revanšējas "NND Rīgai"

20.01.2018

rubenes_017.jpg

Šodien ELVI florbola līgā sievietēm notika viena spēle, kurā nūjas krustoja abas turnīrā līderes - "NND Rīga" savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubeni". Pārliecinošu uzvaru ar 9:4 izcīnīja kocēnietes, revanšējoties vicelīderēm par iepriekšējā savstarpējā mačā piedzīvoto zaudējumu. Pa trim rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Lība Daija Mikova, Laura Gaugere, Juta Muravska un Evita Rudzīte.

 

Turnīra līderei "Rubenei" un vicelīderei "NND Rīgai" šī šosezon bija jau trešā savstarpējā tikšanās. Čempionāta atklāšanas spēlē, kas notika Kocēnos, "Rubene" savas pretinieces uzvarēja ar 6:2, bet mačā, kas 18. novembrī notika Rīgā, vicelīderes savas titulētās pretinieces sagrāva ar 13:2. Pirms šīsdienas spēles turnīra tabulas līdere ar 30 punktiem bija "Rubene", bet "NND Rīga" ieņēma otro vietu ar 25 punktiem.

 

Šodien gandrīz pusi perioda neviena no komandām pie vārtu guvuma netika, bet tad minūtes laikā divus golus iemeta kocēniete Lība Daija Mikova - 2:0. 15. minūtē Juta Muravska panāca jau 3:0, bet otrās trešdaļas sākumā Elizabete Pavlovska mājinieču situāciju padarīja jau pavisam nepatīkamu - 4:0. Līdz otrajam pārtraukuma viešņas panāca jau 5:0, ar precīzu metienu izcēlās arī Evita Rudzīte. Tikai pēdējā perioda vidū, kad "Rubene" atradās vadībā jau ar 8:0, pirmos vārtus guva mājinieces, kuru rindās izcēlās Santa Torstere - 1:8. Līdz pamatlaika beigām "NND Rīga" spēja mača rezultātu padarīt nedaudz pieklājīgāku, tomēr pārliecinošu uzvaru ar 9:4 guva Kocēnu "Rubene".

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsardze Ilga Jēkabsone, kura atvairīja 34 no 38 pretinieču metieniem. Četras viņas komandas biedrenes savāca pa trim rezultativitātes punktiem - Lība Daija Mikova, Laura Gaugere, Juta Muravska un Evita Rudzīte. Pa 2 (1+1) punktiem Ievas Ločmeles un Elizabetes Pavlovskas kontā. Par labāko starp rīdziniecēm atzina Zani Justaenti, kurai punktu šoreiz nebija, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Santa Torstere. Kocēnu "Rubenei" turnīra tabulā nu ir jau 33 punkti un pārliecinoša pirmā vieta, bet tuvākajai sekotājai "NND Rīgai" joprojām 25 punkti.

JUGLASCIEMS