"Rubene" atstāj sausā "Lekringu"

14.01.2018

rubene_jekabsone18.jpg

ELVI florbola līgas sievietēm čempione un līdere šodien Kocēnos uzņēma turnīra debitanti un pastarīti "Lekringu" (Cēsis). Pārliecinošu uzvaru ar 8:0 svinēja kocēnietes, kuru vārtus neieņemtus nosargāja Ilga Jēkabsone.

 

Līdere "Rubene" Kocēnu sporta namā tikās ar Cēsu "Lekringu", kas, debitējot augstākajā sabiedrībām, pagaidām pie punktiem vēl nav tikusi, tāpēc ieņem vietu turnīra tabulas diametrāli pretējā pusē. Šī abām vienībām bija jau trešā tikšanās reize, iepriekš "Rubene" bija uzvarējusi ar 14:1 un 11:1. Kocēnietes, kurām arī šīsdienas mačā viennozīmīgi piederēja favorīšu gods, jau pirmā perioda laikā pēc Jutas Muravskas, Simonas Grāpēnas un Ievas Ločmeles trāpīgajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 3:0. Pēc otrās trešdaļas laukuma saimnieču pārsvars bija sasniedzis septiņus vārtus (7:0), bet visā spēlē "Rubene" bija pārāka ar 8:0. Jāpiebilst, ka "Lekringa" meitenēm tā bija pirmā reize ELVI līgā, kad viņām neizdevās gūt vismaz vienus vārtus.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājām tika atzīta Lība Daija Mikova, kura guva divus vārtus. Pa diviem goliem arī Ievas Ločmeles un Jutas Muravskas kontā, 2 (1+1) punktus sakrāja Simona Grāpēna, bet rezultatīvākā ar trim piespēlēm bija Evita Rudzīte. "Rubenes" vārtsardze Ilga Jēkabsone atvairīja visus 28 pretinieču metienus. Labākās spēlētājas balvu Cēsu komanda saņēma Jolanta Kļava. Kocēnu "Rubenei" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 30 punktu, pirmā vieta un piecu punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju. "Lekringam" punktu joprojām nav, tāpēc attiecīgi jāsamierinās ar pēdējo vietu.

JUGLASCIEMS