Latvija sakauj Poliju un ielaužas pasaules labāko sešiniekā

08.12.2017

img_37.jpg

Šodien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sievietēm svarīgu un skaistu uzvaru izcīnīja Latvijas izlase, kas mazajā pusfinālā ar 5:1 sakāva polietes, nodrošinot sev spēli par piekto vietu. Ar "hat-trick" mūsu valstsvienībā izcēlās Evelīna Garbare, bet Diāna Isjomina ar 31 (17+14) punktu kļuvusi par Latvijas izlases visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

 

Miniturnīra par 5. - 8. vietu pirmo spēli Latvijas un Polijas izlases sāka bez lielas izlūkošanas. Polietes centās pārņemt iniciatīvu, bet arī mūsu florbolistes nekavējās atbildēt ar samērā bīstamiem uzbrukumiem - darba netrūka abu komandu vārtsardzēm, kuras pirmajā periodā savu darbu izdarīja godam - 0:0. Otrajā trešdaļā turpinājās tāda pati nervoza cīņa, kurā bija viss, izņemot vārtu guvumus. Rezultātu atklāja latvietes - 34. minūtē pēc soda izspēles ar Evelīnas Garbares tālmetienu galā netika spēlētāju aizsegtā poliešu vārtsardze - 1:0, rezultatīva piespēle Diānas Isjominas kontā. Ņemot talkā pozitīvās emocijas, mūsu izlases pirmā maiņa jau savā nākamajā uznācienā pārsvaru dubultoja - Līgas Garklāvas piespēli no aizvārtes vārtu guvumā pārvērta Evelīna Garbare (2:0). Pēdējā perioda sākumā skaistu kombināciju izspēlēja divas mūsu izlases debitantes - Elizabetes Pavlovskas uz vārtu priekšu raidītā bumbiņa sasniedza Lauru Gaugeri, kura to trieca vārtu tīklā - 3:0.

 

Polietēm vajadzēja tikai astoņas sekundes, lai vienus vārtus atgūtu (1:3). Tiesa, lai kā viņas centās un plosījās, lauzt spēles gaitu nebija pretinieču spēkos. 49. minūtē mūsu florbolistes realizēja skaitlisko vairākumu - Elīzas Elizabetes Bērziņas tālmetienu vārtu priekšā paspēja pielabot Līga Garklāva - 4:1. Tieši desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Diānas Isjominas piespēles no kreisās malas tālu metienu izpildīja Evelīna Garbare, gūstot savus jau trešos vārtus šajā mačā - 5:1. Isjominai tā bija otrā rezultatīvā piespēle, pateicoties kurai viņa ar 31 (17+14) punktiem kļuva par visu laiku rezultatīvāko Latvijas izlases spēlētāju. Šajā rādītāja Diāna apsteidza Lieni Adamani, kura valstsvienība vairs nespēlē jau vairākus gadus, bet šim čempionātam aktīvi sekoja līdzi no skatītāju tribīnēm. Atlikušajā laikā poļu florbolistes izmisīgi centās atspēlēties, ja 58. minūtē viņas sāka mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr arī tas viņām cerēto rezultātu nedeva - Latvijas izlase svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:1.

 

Labākās spēlētājas balvu jau otro reizi šajā finālturnīrā saņēma mūsu vārtsardze Lauma Višņevska. Viņas nopelni uzvaras kaldināšanā bija nenovērtējami (atvairīti 26 no 27 pretinieču metieniem), tomēr Lauma vēl turpat laukumā savu balvu atdeva mūsu komandas rezultatīvākajai spēlētājai Evelīnai Garbarei, kuras kontā "hat-trick". 2 (1+1) punkti Līgai Garklāvai, bet divas rezultatīvas piespēles - Diānai Isjominai. Rīt latvietes noslēgs savu dalību pasaules čempionāta finālturnīrā, mačā par 5. vietu spēkojoties ar Norvēģijas un Slovākijas dueļa uzvarētāju.

 

Pasaules čempionāta finālturnīrs, Bratislava, 8. decembris

Latvija – Polija 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Evelīna Garbare 3 (3+0), Līga Garklāva 2 (1+1), Diāna Isjomina 2 (0+2), Laura Gaugere 1 (1+0), Elizabete Pavlovska 1 (0+1), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS