Mūsu florbolistes piekāpjas pasaules vicečempionēm

04.12.2017

img_1089.jpg

Šodien Bratislavā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sievietēm Latvijas izlase neko vairs neizšķirošā A apakšgrupas pēdējā spēlē ar 1:12 atzina pasaules vicečempioņu somiešu pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Diāna Isjomina, bet labākās spēlētājas balvu jau otro reizi šajā turnīrā saņēma Anna Ankudinova.

 

Somijas sieviešu izlase, kuru Latvijas florbolistēm vēl nekad nebija izdevies uzvarēt, jau no spēles pirmajām minūtēm uzņēmās iniciatīvu, iespiežot mūsu meitenes viņu aizsardzības zonā. Tiesa, pāris reizes latvietēm izdevās izveidot kaut ko līdzīgu pretuzbrukumiem - vārti gan netika gūti, bet radās cerība, ka pretinieču aizsardzība nemaz nav tik nevainojama. Jāpiebilst, ka trijās iepriekšējās abu izlašu savstarpējās spēlēs somiešu vārtsardzes tā arī palika nepārspētas, bet pēdējo reizi bumbiņu viņu vārtos latvietes bija raidījušas nu jau ļoti tālajā 1999. gadā.

 

Pretinieces mūsu vārtsardzi Kristīni Kirilovu pirmo reizi sarūgtināja 4. minūtē (0:1), bet kopumā nospēlēja ļoti stabili, katrā no periodiem gūstot pa četriem vārtiem. Tieši spēles vidū Diāna Isjomina saņēma Evelīnas Garbares piespēli un lieliskā stilā guva vārtus, panākot 1:7. Galarezultātā Somijas izlase uzvarēja ar 12:1, bet par labāko spēlētāju mūsu komandā atzina Annu Ankudinovu. Jau rīt Latvijas izlasi gaida astotdaļfināla spēle, kurā tās pretinieces visdrīzāk būs dānietes. 

 

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm, Bratislava, 4. decembris

Latvija - Somija 1:12 (0:4, 1:4, 0:4)

Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Diāna Isjomina 1 (1+0), Evelīna Garbare 1 (0+1).

 


SF
JUGLASCIEMS