"Rubene" pabojā "Lielvārdes/Fat Pipe" jubilejas uzvaru

12.11.2017

lielvarde_tris.jpg

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem desmito uzvaru pēc kārtas svinēja komanda "Lielvārde/Fat Pipe", kas atguva turnīra līderes godu. Tiesa, lielvārdiešiem šis panākums pār Kocēnu "Rubeni" nāca ārkārtīgi smagi, turklāt kocēnieši pamanījās vienu punktu izraut un piekāpās tikai pēcspēles metienos - 8:9.

 

"Lielvārde/Fat Pipe" pirms šīvakara mača Kocēnos pret vietējo "Rubeni" bija uzvarējusi deviņās spēlēs pēc kārtas, tostarp savā laukumā ar 11:4 sakāva kocēniešus. Desmitais panākums lielvārdiešiem nāca ļoti grūti. Jau 3. minūtē rezultātu atklāja mājinieks Ingars Matisons - 1:0. Pēc 20 sekundēm lievārdietis Antons Žuks atjaunoja neizšķirtu (1:1), tomēr pēc pirmā perioda vadībā ar 4:2 atradās "Rubene". Otrās trešdaļas laikā mājinieki savu divu vārtu handikapu nosargāja (6:4), +2 kocēniešiem bija arī divas minūtes pirms pamatlaika beigām - 7:5. Tad šķietami neiespējamo paveica viesi, 44 sekunžu laikā iemetot trīs golus un pirmo reizi izvirzoties vadībā - 8:7. Lielvārdes komandai gan nebija lemts aizvest no Kocēniem trīs punktus, jo 24 sekundes pirms pamatlaika beigām, turklāt spēlējot skaitliskajā mazākumā, "Rubene" panāca neizšķirtu - 8:8, vārtus guva Reinis Mirkšs. Pagarinājumā abu komandu vārtsargi palika nepārspēti, bet pēcspēles metienos vienīgais, kurš savu iespēju izmantoja, bija lielvārdiešu kapteinis Atis Blinds - 9:8.

 

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta Sandrim Virsnītim, kura kontā 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvākie ar pieciem punktiem katram bija Atis Blinds un Toms Akmeņlauks. Par labāko starp kocēniešiem atzina Reini Mirkšu, kura kontā 3 (2+1) punkti. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Atis Stepāns un Matīss Mālnieks, bet rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem bija Ingars Matisons. Lai arī "Lielvārde/Fat Pipe" Kocēnos ieguva tikai divus punktus, lielvārdiešiem ar tiem pietika, lai ar 29 punktiem atgūtu pirmo vietu turnīra tabulā. Kocēnu "Rubenei" tagad 21 punkts un 4. vieta.


SF
JUGLASCIEMS