Sieviešu izlase dodas uz turnīru Nitrā

01.11.2017

izlase_laumaa.jpg

Šodien pēcpusdienā Latvijas sieviešu florbola izlase dosies uz sešu nāciju turnīru, kas no 3. līdz 5. novembrim norisināsies Slovākijas pilsētā Nitrā. Mūsu florbolistēm tā būs pēdējā nopietnā spēku pārbaude pirms pasaules čempionāta finālturnīra, kas no 1. līdz 9. decembrim notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

 

Uz turnīru Nitrā izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs ved 20 florbolistes - divas vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 12 uzbrucējas. Četras meitenes (Diāna Isjomina, Līga Garklāva, Evelīna Garbare un Lauma Višņevska) ikdienā spēlē Norvēģijas, Šveices un Zviedrijas līgās. ELVI florbola līgu sievietēm šajā turnīrā pārstāvēs sešas Kocēnu "Rubenes" florbolistes, pa trim spēlētājām būs no "NND Rīga", Cēsu "Lekringa" un FK "Ķekava", bet viena - no "Ķekavas Bulldogs".

 

Sešu nāciju turnīrā Slovākijā, kas notiks no 4. līdz 5. novembrim, kopā ar latvietēm par uzvaru cīnīsies arī polietes, slovākietes, vācietes, norvēģietes un dānietes. Latvijas izlase būs vienā apakšgrupā ar Slovākijas un Polijas valstsvienību. Piektdien, 3. novembrī, latvietes krustos nūjas ar polietēm, spēlē notiks pulksten 16.00 (pēc Latvijas laika), bet sestdien, 4. novembrī, pulksten 10.00 - ar mājiniecēm slovākietēm. Tām komandām, kas kvalificēsies pusfinālam, jau sestdien būs jāaizvada vēl pa vienai spēlei. Svētdien, 5. novembrī, turnīrā notiks spēles par 5., 3. un 1. vietu.

 

Pasaules čempionātā, kas notiks Bratislavā, Latvijas izlase ielozēta vienā apakšgrupā ar somietēm, norvēģietēm un čehietēm. Somijas izlase ir pašreizējā pasaules vicečempione, Čehijas valstsvienība iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās 4. vietā, bet norvēģietes ieņēma tikai 9. vietu. Latvietes jau divus čempionātus pēc kārtas izcīnīja augsto 5. vietu.

 

Latvijas sieviešu izlases kandidātes:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Paula Egle

U

NND Rīga

2.

Ieva Priede

U

NND Rīga

3.

Linda Lubgāne

A

NND Rīga

4.

Anna Ankudinova

U

Ķekavas Bulldogs

5.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

6.

Monika Džigure

U

Lekrings

7.

Paula Sloģe

U

Lekrings

8.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

9.

Laura Gaugere

A

Rubene

10.

Evita Rudzīte

A

Rubene

11.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

12.

Madara Adamane

A

Rubene

13.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

14.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

15.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

16.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

17.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

18.

Diāna Isjomina

U

Grei, Norvēģija

19.

Līga Garklāva

U

Grei, Norvēģija

20.

Lauma Višņevska

V

Stromsbro IF, Zviedrija

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

JUGLASCIEMS