Sieviešu izlasei vairs tikai mēnesis līdz pasaules čempionātam

28.10.2017

izlase_spanija.jpg

No 1. līdz 9. decembrim Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā norisināsies pasaules čempionāta florbolā sievietēm 11. finālturnīrs, kurā piedalīsies arī Latvijas sieviešu izlase. Šodien mūsu valstsvienības kandidātes sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā aizvada vienas dienas treniņnometni Kocēnos, bet jau nākamnedēļ dosies uz sešu nāciju turnīru, kas notiks Slovākijas pilsētā Nitrā.

 

Uz treniņnometni Kocēnu sporta namā izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs uzaicinājis 23 florbolistes, kuras spēlē ELVI florbola līgā sievietēm. Vislielākā pārstāvniecība ir no čempionvienības "Rubene" (Kocēni) - desmit spēlētājas, sešas florbolistes uzaicinātas no vicečempiones "NND Rīga" sastāva, pa trim - no Cēsu "Lekringa" un FK "Ķekava", bet viena - no "Ķekavas Bulldogs". Fedulova piezīmju grāmatiņā, protams, ir četru mūsu leģionāru vārdi - uzbrucējas Līga Garklāva, Evelīna Garbare un Diāna Isjomina, kā arī vārtsardze Lauma Višņevska. Šīs spēlētājas uz treniņnometni netika izsauktas, toties droši var rēķināties ar savu dalību turnīrā Nitrā

 

Sešu nāciju turnīrā Slovākijā, kas notiks no 3. līdz 5. novembrim, kopā ar latvietēm par uzvaru cīnīsies arī polietes, slovākietes, vācietes, norvēģietes un dānietes. Jau zināms, ka Latvijas izlase būs vienā apakšgrupā ar Slovākijas un Polijas valstsvienību. Piektdien, 3. novembrī, latvietes krustos nūjas ar polietēm, bet sestdien, 4. novembrī - ar mājiniecēm slovākietēm. Tām komandām, kuras kvalificēsies pusfinālam, jau sestdien būs jāaizvada pa vēl vienai spēlei. Svētdien, 5. novembrī, turnīrā notiks spēles par 5., 3. un 1. vietu.

 

Pasaules čempionātā, kas notiks Bratislavā, Latvijas izlase ielozēta vienā apakšgrupā ar somietēm, norvēģietēm un čehietēm. Somijas izlase ir pašreizējā pasaules vicečempione, Čehijas valstsvienība iepriekšējā pasaules čempionātā ierindojās 4. vietā, bet norvēģietes ieņēma tikai 9. vietu. Latvietes jau divus čempionātus pēc kārtas izcīnīja augsto 5. vietu.

 

Latvijas sieviešu izlases kandidātes:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Gunita Kārkliņa

A

NND Rīga

2.

Paula Egle

U

NND Rīga

3.

Santa Torstere

U

NND Rīga

4.

Ieva Priede

U

NND Rīga

5.

Linda Lubgāne

A

NND Rīga

6.

Jana Filipsone

V

NND Rīga

7.

Anna Ankudinova

U

Ķekavas Bulldogs

8.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

9.

Monika Džigure

U

Lekrings

10.

Paula Sloģe

U

Lekrings

11.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

12.

Laura Gaugere

A

Rubene

13.

Evita Rudzīte

A

Rubene

14.

Juta Muravska

A

Rubene

15.

Rebeka Laure

U

Rubene

16.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

17.

Madara Adamane

A

Rubene

18.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

19.

Linda Līce

A

Rubene

20.

Ieva Ločmele

U

Rubene

21.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

22.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

23.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

24.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

25.

Diāna Isjomina

U

Grei, Norvēģija

26.

Līga Garklāva

U

Grei, Norvēģija

27.

Lauma Višņevska

V

Stromsbro IF, Zviedrija

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

SF
JUGLASCIEMS