"Rubene" pārliecinoši pieveic spānietes, labākā - Z.Bankava

17.10.2017

img_2984.jpg

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, sākās "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs. No latviešiem kā pirmās laukumā devās Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kuras apakšgrupas pirmajā spēlē ar 6:1 pārspēja Spānijas labāko klubu "CDE El Valle". Pa trim rezultativitātes punktiem kocēniešu labā guva māsas Zeltīte un Edīte Bankavas, kā arī Rebeka Laure.

 

Sieviešu turnīra B apakšgrupas spēlē starp desmitkārtējo Latvijas čempioni "Rubene" (Kocēni) un "CDE El Valle" (Spānija), latvietēm, lai atklātu rezultātu, vajadzēja nepilnas piecas minūtes - Edīte Bankava pretinieču laukuma pusē pārtvēra bumbiņu un droši to raidīja spāniešu vārtos (1:0). Pirmā perioda vidū Laura Gaugere "Rubenes" pārsvaru jau dubultoja - 2:0. 17. minūtē iemesls gavilēm bija viešņām, kurām izdevās realizēt savu skaitlisko vairākumu - 1:2, vārtu guvums Marijas Alonso Lopezas-Zuazo kontā. Otrajā periodā spāņu komandas vārtsardzi pa reizei sarūgtināja māsas Bankavas - vispirms Zeltīte, bet pēc tam arī Edīte - 4:1. Pēdējā trešdaļā kocēnietes ne vien nosargāja savus vārtus neskartus, bet arī iemeta vēl divus golus, panākot iespaidīgu pārsvaru - 6:1. Abi rezultatīvie metieni Rebekas Laures kontā.

 

Par labāko spēlētāju "Rubenes" rindās tika atzīta spēlējošā trenere Zeltīte Bankava, kuras kontā 3 (1+2) punkti. Pa 3 (2+1) punktiem guva Edīte Bankava un Rebeka Laure. Rīt kocēnietēm brīvdiena, bet apakšgrupas otro spēli viņas aizvadīs ceturtdien, 19. oktobrī, kad krustos nūjas ar Polijas čempioni "Olimpia Osowa Gdansk", spēles sākums pulksten 17.00.

 

Videointervija: ŠEIT


SF
JUGLASCIEMS