Valmierā norisināsies "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs

12.10.2017

efc2017.jpg

No 17. līdz 21. oktobrim Valmierā norisināsies 2017. gada "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs, kurā Latviju pārstāvēs pa divām sieviešu (Kocēnu "Rubene" un FK "Ķekava") un vīriešu (“Betsafe/Ulbroka" un FBK "Valmiera") komandām.

 

"EuroFloorball Cup" ir otrais spēcīgākais Eiropas klubu komandu turnīrs, kuru organizē Starptautiskā Florbola federācija (IFF) un tajā sacenšas to valstu vienības, kuras pasaules rangā atrodas piektajā vietā un zemāk.

 

Visas turnīra spēles norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā, tajā piedalīsies pa sešām vīriešu un sieviešu komandām. Vīriešu komandu turnīrā Latviju pārstāvēs ELVI florbola līgas čempione "Betsafe/Ulbroka", kā arī mājiniece FBK "Valmiera", kas pagājušajā sezonā ierindojās 4. vietā. Ar latviešu klubiem cīņā par turnīra galveno trofeju konkurēs "Slevik IBK" (Norvēģija), "EMU SK" (Igaunija) un "Nizhegorodets" (Krievija), kā arī "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāja - Budapeštas "Phoenix Fireball" (Ungārija). 

 

A grupa

B grupa

Slevik IBK (Norvēģija)

Betsafe/Ulbroka (Latvija) 

 Nizhegorodets (Krievija)

EMU SK (Igaunija) 

 FBK Valmiera (Latvija)

 Phoenix Fireball (Ungārija)

 

Sieviešu turnīrā Latviju pārstāvēs daudzkārtējā čempione "Rubene" (Kocēni) un ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļniece FK "Ķekava". Vēl sieviešu komandu turnīrā cīnīsies "SK 98 Pruske" (Slovākija), "Interplastic Olimpia Osowa Gdansk" (Polija), "Nauka-SAFU-NT" (Krievija), kā arī "EuroFloorball Challenge" uzvarētāja "CDE El Valle" (Spānija).

 

A grupa

B grupa

Nauka-SAFU-NT (Krievija)

Interplastic Olimpia Osowa Gdansk (Polija) 

 SK 98 Pruske (Slovākija)

Rubene (Latvija) 

 FK Ķekava (Latvija)

 CDE El Vallel (Spānija)

 

Izspēles sistēma gan sievietēm, gan vīriešiem ir identiska - sešas komandas ir sadalītas divās apakšgrupā, kur izspēlē viena apļa turnīru un nosaka pusfinālistes. Pusfinālu uzvarētāji 21.oktobrī cīnās finālā, noskaidrojot kausa un 5000 Šveices franku naudas balvas ieguvējus.

 

Spēļu kalendārs:
17.oktobris
11:30 SK 98 Pruske (Slovākija) - Nauka-SAFU-NT (Krievija)
14:15 Rubene - CDE El Valle (Spānija)
17:00 Betsafe/Ulbroka - Phoenix Fireball (Ungārija)
19:45 FBK Valmiera - Nizhegorodets (Krievija)

 

18.oktobris
11:30 Interplastic Olimpia Osowa Gdansk (Polija) - CDE El Valle (Spānija)
14:15 FK Ķekava - SK 98 Pruske (Slovākija)
17:00 Slevik (Norvēģija) - Nizhegorodets (Krievija)
19:45 Betsafe/Ulbroka - EMU SK (Igaunija)

 

19.oktobris
11:30 FK Ķekava - Nauka-SAFU-NT (Krievija)
14:15 Phoenix Fireball (Ungārija) - EMU SK (Igaunija)
17:00 Rubene - Interplastic Olimpia Osowa Gdansk (Polija)
19:45 FBK Valmiera - Slevik (Norvēģija)

 

20.oktobris - pusfināli. 21.oktobris - fināli.

 

Līdzjutēji aicināti atbalstīt mūsu klubus klātienē. Ieejas maksa uz visām četrām dienas spēlēm –3.00 EUR. Bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumam (uzrādot personu apliecinošu dokumentu) – ieeja bez maksas. Visas turnīra spēles būs redzamas arī interneta TV tiešraidē IFF YouTube kanālā.

 

Pagājušajā rudenī, kad "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs notika Vācijā, vīriešu komanda "Lielvārde/FatPipe" finālā zaudēja mājiniekiem un bija spiesta samierināties ar otro vietu. 2015. gadā, kad "EuroFloorball" kausa izcīņa notika Cēsīs, otro vietu ieņēma mājiniece "Lekrings" un Kocēnu "Rubene". 2014. gadā turnīrs norisinājās Norvēģijā, bet bez Latvijas klubu piedalīšanās. 2013. gads bija pēdējais, kad kāds no mūsu valsts klubiem izcīnīja "EuroFloorball" kausu - to Slovākijā izdarīja Cēsu "Lekrings". Arī 2012. gadā turnīrs norisinājās Slovākijā - toreiz galveno trofeju sev virs galvām cēla lielvārdieši. 2011. gadā Polijā latviešu florbolistiem bija dubultpanākums - vīriešu turnīrā uzvarēja "RTU/Inspecta", bet sieviešu - "RSU/Runway". Tas bija pirmais gads, kad "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs notika tagadējā formātā.

SF
JUGLASCIEMS