"Ķekava" pirmo uzvaru "izkapā" Stalbē

06.10.2017

kekava_j17.jpg

Savu pirmo uzvaru ELVI florbola līgā vīriešiem guvuši "Ķekavas" florbolisti, kas šovakar Stalbē spēkojās ar vietējo "Pārgauju". Ķekavieši pēdēja perioda laikā atspēlēja triju vārtu deficītu, bet uzvaru nesošo golu tikai trīs (!) sekundes pirms pamatlaika beigām iemeta Edžus Bunka - 7:6.

 

"Ķekavai" pirms šīvakara viesošanās Stalbē, bija tikai viens punkts, ko viesos izdevās atņemt talsiniekiem. Savukārt "SK Pārgauja" jauno sezonu bija sākusi ar divām uzvarām un līderes godu, bet pēc tam sekoja divi zaudējumi (kocēniešiem un lielvārdiešiem). Bija skaidrs, ka abas pretinieces alka uzvaras, tieši stalbieši Miķeļa Kokneša Roopa personā bija tie, kuri 5. minūtē atklāja šīs spēles rezultātu. Tiesa, jau 7. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja ķekavietis Henrijs Uzraugs - 1:1, neizšķirts arī pēc pirmā perioda (2:2). Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki ieguva divu vārtu pārsvaru (5:3), bet, kad 43. minūtē mājinieku uzbrukuma līderis Lauris Ābols panāca jau 6:3, diez vai kāds no teju četriem simtiem stalbiešu līdzjutēju varēja iedomāties, ka viņu komanda jau trešo reizi paliks pēc kārtas. Tomēr tā notika - viesi atguva vienus vārtus pēc otriem, kamēr "Pārgaujas" uzbrukums klusēja. 56. minūtē ķekavietis Klāvs Jansons ar precīzu metienu panāca neizšķirtu (6:6), bet tikai trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Ginta Timoško piespēle atrada Edžu Bunku, kurš "šāva" nekļūdīgi, nodrošinot "Ķekavas" uzvaru ar 7:6.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma uzvaras vārtu autors Edžus Bunka, kuram kopumā šajā mačā divi goli. Divi vārtu guvumi arī Klāvam Jansonam, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Henrijs Uzraugs. Par labāko starp stalbiešiem atzina Miķeli Koknesi Roopu, kurš izcēlās ar "hat-trick". Viņa komandas biedram Oskaram Balodim 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Lauris Ābols. "Ķekava" pēc šīs uzvaras ar četriem punktiem pakāpās uz turnīra tabulas 9. vietu, bet "Pārgauja" ar sešiem punktiem joprojām ieņem 6. vietu.

 

"SK Pārgauja" - "Ķekava" 6:7 (2:2, 3:1, 1:4)

Metienu attiecība:

24:37 (8:7, 10:12, 6:18)

Rezultatīvākie:

"SK Pārgauja" - Lauris Ābols 4 (1+3), Miķelis Koknesis Roops 3 (3+0), Oskars Balodis 2 (1+1), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0).

"Ķekava" - Henrijs Uzraugs 3 (1+2), Klāvs Jansons 2 (2+0), Edžus Bunka 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (0+2), Miķelis Dravnieks 1 (1+0), Endijs Kleistrovs 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (0+1), Gints Timoško 1 (0+1), Kristaps Laugalis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS